rojo82 Opublikowano 21 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam Kupiłem 100g chmielu mosaic w szyszkach i podzieliłem go na 3 części. Pierwszą dodałem na zimno do piwa z brewkita od razu po zakupie, a pozostałe dwie paczuszki zamroziłem. Teraz warzy się kolejny brewkit i znowu chcę chmielić na zimno, ale nie wiem czy lepiej rozmrozić chmiel czy wrzucić zamrożony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
girgi Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 osobiście uważam ze niema to większego znaczenia. zresztą jak jest suchy to jego struktura nie zmieni się, bo po prostu niema co w nim zamarznąć. zgoda i rojo82 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciejAdamski Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 A możesz zdradzić tajemnicę, po co go zamrażałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rojo82 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Tak mogę. Tak mi poradził sprzedawca jak zapytałem go jak przechowywać pozostały chmiel po otwarciu paczki jeżeli nie będę go używał przez parę tygodni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Oczywiście dobrze zrobiłeś. Chmiel trzymamy w zamrażarce. Po wyjęciu nie trzeba go rozmrażać, można zdać bezpośrednio po wyjęciu. rojo82 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 22 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Syp śmiało bez rozmrażania. Ja dodatkowo chmiel pakuję do szczelnch pojemników przed zamrożeniem żeby mi lodówką nie przeszły. Chmiel trzymany tylko w lodówce zaczął po pewnym czasie podjeżdżać psem. rojo82 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi