kantor Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Z wyników zadowolony, ale jednak pod względem organizacyjnym z chęcią bym kilka zmian zaproponował, bo jednak szkoda że konkurs z tak ciekawymi kategoriami i to ogłoszonymi dość wcześnie nie miał większej liczby uczestników. Kategorie trudne/niszowe to i zgłoszeń mało Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmaslo Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Dziękuję bardzo za komentarze. Wszystkie czytam i dogłębnie analizuję. Przyznam się, że konkurs nie był należycie promowany. Spowodowane to było przede wszystkim brakiem wolnego czasu. Następna edycja z pewnością będzie w lepszy sposób i odpowiednio wcześniej reklamowana. Założeniem konkursu od początku było wysokie postawienie poprzeczki piwowarom. Kategorie specjalnie są trudne i wymagające od przygotowującego wiedzy i poświęcenia. Mnie jako organizatorowi zależy bardziej na jakości piw, sprawnej organizacji niż ilości zgłoszeń. Już teraz chciałem zaprosić wszystkich czytających do wzięcia udziału w kolejnej edycji, która odbędzie się w podobnym terminie za rok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Jak składamy uwagi to mnie dziwi brak publicznych list startowych przed konkursem, w coraz większej ilości konkursów tak jest, a uzupełnienie nie rozumiem co jest tego przyczyną, przecież to nawet mniej roboty niż wysyłać każdemu maila z potwierdzeniem. Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo86 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Gratuluje laureatom i organizatorom konkursu. Dobrym rozwiązaniem było przesłanie zdjęć szczegółowo wypełnionych metryczek eliminacyjnych porterów po zakończeniu rundy eliminacyjnej. Nie ze wszystkim można się zgodzić, ale podkreślenie wad w części lewej metryczki oraz bardzo szczegółowe wypełnienie wszystkich wolnych pól z prawej strony opisowej daje piwowarowi pełne odzwierciedlenie smaków i aromatów jakie wyczuli oceniający sędziowie. Takie podejście jest o niebo lepsze od otrzymania metryczki eliminacyjnej z akronimami i jednym wyrazem, który nic nie mówi piwowarowi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmaslo Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Jak składamy uwagi to mnie dziwi brak publicznych list startowych przed konkursem, w coraz większej ilości konkursów tak jest, a uzupełnienie nie rozumiem co jest tego przyczyną, przecież to nawet mniej roboty niż wysyłać każdemu maila z potwierdzeniem. Naprawimy ten błąd. To jest dobre rozwiązanie gdyż wielu piwowarów bardzo nieczytelnie wypełniało formularze zgłoszeniowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmaslo Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Gratuluje laureatom i organizatorom konkursu. Dobrym rozwiązaniem było przesłanie zdjęć szczegółowo wypełnionych metryczek eliminacyjnych porterów po zakończeniu rundy eliminacyjnej. Nie ze wszystkim można się zgodzić, ale podkreślenie wad w części lewej metryczki oraz bardzo szczegółowe wypełnienie wszystkich wolnych pól z prawej strony opisowej daje piwowarowi pełne odzwierciedlenie smaków i aromatów jakie wyczuli oceniający sędziowie. Takie podejście jest o niebo lepsze od otrzymania metryczki eliminacyjnej z akronimami i jednym wyrazem, który nic nie mówi piwowarowi. Jest to do zrobienia. Konkurs był organizowany wg wytycznych PSPD, które posługują się metryczką eliminacyjną. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by piwowar, który odpadł w eliminacjach nie dostał kolejnej, bardziej szczegółowej informacji. Postaram się to wprowadzić w życie w kolejnej edycji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomo86 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Gratuluje laureatom i organizatorom konkursu. Dobrym rozwiązaniem było przesłanie zdjęć szczegółowo wypełnionych metryczek eliminacyjnych porterów po zakończeniu rundy eliminacyjnej. Nie ze wszystkim można się zgodzić, ale podkreślenie wad w części lewej metryczki oraz bardzo szczegółowe wypełnienie wszystkich wolnych pól z prawej strony opisowej daje piwowarowi pełne odzwierciedlenie smaków i aromatów jakie wyczuli oceniający sędziowie. Takie podejście jest o niebo lepsze od otrzymania metryczki eliminacyjnej z akronimami i jednym wyrazem, który nic nie mówi piwowarowi. Jest to do zrobienia. Konkurs był organizowany wg wytycznych PSPD, które posługują się metryczką eliminacyjną. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by piwowar, który odpadł w eliminacjach nie dostał kolejnej, bardziej szczegółowej informacji. Postaram się to wprowadzić w życie w kolejnej edycji. No własnie chodzi o to, że zrobiliście to tak jak należy, czyli pełny opis plus zaznaczone konkretne wady podkreśleniem lub zaznaczeniem w kółko (z lewej strony arkusza eliminacyjnego), a na dodatek zdjęcie przesłane na maila bardzo dobrej jakości i w tym samym dniu po eliminacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelmaslo Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Gratuluje laureatom i organizatorom konkursu. Dobrym rozwiązaniem było przesłanie zdjęć szczegółowo wypełnionych metryczek eliminacyjnych porterów po zakończeniu rundy eliminacyjnej. Nie ze wszystkim można się zgodzić, ale podkreślenie wad w części lewej metryczki oraz bardzo szczegółowe wypełnienie wszystkich wolnych pól z prawej strony opisowej daje piwowarowi pełne odzwierciedlenie smaków i aromatów jakie wyczuli oceniający sędziowie. Takie podejście jest o niebo lepsze od otrzymania metryczki eliminacyjnej z akronimami i jednym wyrazem, który nic nie mówi piwowarowi. Jest to do zrobienia. Konkurs był organizowany wg wytycznych PSPD, które posługują się metryczką eliminacyjną. Ale nic nie stoi na przeszkodzie by piwowar, który odpadł w eliminacjach nie dostał kolejnej, bardziej szczegółowej informacji. Postaram się to wprowadzić w życie w kolejnej edycji. No własnie chodzi o to, że zrobiliście to tak jak należy, czyli pełny opis plus zaznaczone konkretne wady podkreśleniem lub zaznaczeniem w kółko (z lewej strony arkusza eliminacyjnego), a na dodatek zdjęcie przesłane na maila bardzo dobrej jakości i w tym samym dniu po eliminacjach. Rozumiem. Źle zrozumiałem pierwszy post. Myślałem, że chce Pan jeszcze dokładniejszy opis odrzuconego piwa. Ja zawsze tak wypełniam metryczki. Za to płaci uczestnik konkursu. Pozdrawiam i życzę samych udanych warek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Gwoli porządku, metryczki finałowe z kategorii "American Wheat Wine" zostały rozesłane. Jeśli ktoś nie otrzymał, a powinien, proszę sprawdzić najpierw folder SPAM, a dopiero później do mnie na priv. Gratulacje dla zwycięzców i podziękowania dla organizatorów za świetnie zorganizowany konkurs z ciekawymi kategoriami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się