jacer Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Co do atutów, to może tradycja... Tradycję to ja dopiero stworzę. Dawaj dalej. Za co chcesz tyle kasy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Grunt, budynki, instalacje, "sieć" dystrybucji ( a raczej wypracowane umowy si sposób), technologia (załóżmy,że szału nie robi,ale coś warta jest na pewno), i co najważniejsze z policzalnych wartość MARKI . A z niepoliczalnych tradycja, uznanie marki, przyzwyczajenie lokalnych konsumentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Dziwnym trafem kilka grup/osób chciało nabyć owy browar za podaną przez Państwo kwotę' date=' dziwne...?? nie wcale nie dziwne' date=' ktoś to musiał policzyć i to porządnie policzyć.[/quote'']Bardzo dziwne, bo browar był już wystawiany na sprzedaż parę razy i jakoś nikt go nie kupił. Proszę Cię, kopyr sam wiozłem ludzi spod Bydgoszczy , 3 osobowa grupa zdecydowana kupić browar "tu i teraz" za gotówkę, jak dojechaliśmy na miejsce okazało się,że są problemy z przetargiem i zostaje on odroczony... No to już w ogóle nie wiem gdzie Twoje obawy. Po prostu przebiją inne oferty i browar jest ich. Ja się bałem, że nie będzie chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Grunt, budynki, instalacje, "sieć" dystrybucji ( a raczej wypracowane umowy si sposób), technologia (załóżmy,że szału nie robi,ale coś warta jest na pewno), i co najważniejsze z policzalnych wartość MARKI .A z niepoliczalnych tradycja, uznanie marki, przyzwyczajenie lokalnych konsumentów. To juz powiedziałem, że musze wszystko wyremontować. Grunt ok. technlogia? Pewnie oprócz kadzi zaciernych wszystko do wywalenia i odgrzybienia, wykafelkowania itd. Marka jak już ustaliliśmy zeruje sie z nakładami jakie musze ponieś. PS Od dwóch pokoleń moja rodzina zajmowała się handlem. Coś tam w genach pewno siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Grunt' date=' budynki, instalacje, "sieć" dystrybucji ( a raczej wypracowane umowy si sposób), technologia (załóżmy,że szału nie robi,ale coś warta jest na pewno), i co najważniejsze z policzalnych wartość [b']MARKI[/b] .A z niepoliczalnych tradycja, uznanie marki, przyzwyczajenie lokalnych konsumentów. To juz powiedziałem, że musze wszystko wyremontować. Grunt ok. technlogia? Pewnie oprócz kadzi zaciernych wszystko do wywalenia i odgrzybienia, wykafelkowania itd. Marka jak już ustaliliśmy zeruje sie z nakładami jakie musze ponieś. PS Od dwóch pokoleń moja rodzina zajmowała się handlem. Coś tam w genach pewno siedzi Kadzie zacierne, jak i cała warzelnia są do zezłomowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Kadzie zacierne, jak i cała warzelnia są do zezłomowania. Czyli zostaje pusty budynek. Gołe ściany, bo pewno instalacje tez do wywalenia o oknach nie wspominając. Naprawdę ten browar nie jest wart 6 mln. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Kadzie zacierne' date=' jak i cała warzelnia są do zezłomowania.[/quote']Czyli zostaje pusty budynek. Gołe ściany, bo pewno instalacje tez do wywalenia o oknach nie wspominając. Naprawdę ten browar nie jest wart 6 mln. Nie, budynki jak sądze nadają sie do generalnego remontu. Tu są tylko dwie wartości, czyli nieruchomość i marki Noteckie i Eire. Z czego 99% wartości, jak sądzę, stanowi nieruchomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Kadzie zacierne' date=' jak i cała warzelnia są do zezłomowania.[/quote']Czyli zostaje pusty budynek. Gołe ściany, bo pewno instalacje tez do wywalenia o oknach nie wspominając. Naprawdę ten browar nie jest wart 6 mln. Znam ludzi którzy chcą dać nawet nieco więcej, do okien się nie czepiaj bo to moja działka ,a elektryką możesz się zająć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Kadzie zacierne' date=' jak i cała warzelnia są do zezłomowania.[/quote']Czyli zostaje pusty budynek. Gołe ściany' date=' bo pewno instalacje tez do wywalenia o oknach nie wspominając. Naprawdę ten browar nie jest wart 6 mln.[/quote'] Znam ludzi którzy chcą dać nawet nieco więcej, do okien się nie czepiaj bo to moja działka ,a elektryką możesz się zająć No to dobra nasza. Ja się już nie wypowiadam, bo nie znam nikogo kto by chciał wyłożyć 5, czy nawet więcej baniek za browar w Czarnkowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Znam ludzi którzy chcą dać nawet nieco więcej, do okien się nie czepiaj bo to moja działka ,a elektryką możesz się zająć No to jest już nas dwóch Kopyr dołaczasz się? To będzie nasza ziemia obiecana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 rozumiem że jakaś zrzuta będzie jakby co to ja mogę dach zrobić i całą budowlankę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Pisząc technologia miałem na myśli sposób produkcji,a nie urządzenia. Same budynki nie są w najgorszym stanie,okna ok,ale czy kafelkowanie... tam jest stara fajna ceramiczna posadzka,której ja bym nie ruszał... otwarte kadzie i tanki leżakowe były remontowane 2 albo 3 lata temu, tzn kadzie wewnątrz+chłodzenie,tanki również wewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 rozumiem że jakaś zrzuta będzie jakby co to ja mogę dach zrobić i całą budowlankę :) uups jesteś na liście inwestorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 To będzie nasza ziemia obiecana Działajcie,ale z tego co słyszałem to gdzie kucharek sześć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 (edytowane) Zahaczyliśmy trochę o ekonomie, więc będzie mały rap. Edytowane 13 Maja 2010 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 A ktoś się orientuje ile dał Ciechan za trupa Lwówka ? bo to może być wyznacznikiem ceny, o ile jak na razie Lwówek przechodzi reanimację, i oby szybko wrócił do zdrowia, o tyle Czarnków mimo kłopotów funkcjonuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 To będzie nasza ziemia obiecana Działajcie' date='ale z tego co słyszałem to gdzie kucharek sześć... [/quote'] Baron nie rezygnuj przydasz się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Hehe niezłe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaronVonZuk Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Baron nie rezygnuj przydasz się Nie,postoje,ale dziękuję za zaproszenie,moja choleryczna natura dopiero się temperuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Za duży tłok nie wchodzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 A ktoś się orientuje ile dał Ciechan za trupa Lwówka ? bo to może być wyznacznikiem ceny, o ile jak na razie Lwówek przechodzi reanimację, i oby szybko wrócił do zdrowia, o tyle Czarnków mimo kłopotów funkcjonuje Kilkaset tysięcy. No to jest uczciwa cena za Czarnków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 A ktoś się orientuje ile dał Ciechan za trupa Lwówka ? bo to może być wyznacznikiem ceny' date=' o ile jak na razie Lwówek przechodzi reanimację, i oby szybko wrócił do zdrowia, o tyle Czarnków mimo kłopotów funkcjonuje[/quote']Kilkaset tysięcy. No to jest uczciwa cena za Czarnków. Ok ale orientujesz się ile kosztował Lwówek? Czarnków ma dobrą cenę, u mnie w wiosce za domek na rynku do rozbiórki jeden z lokalnych inwestorów zapłacił ok 600 tys, a to nie jest działka takiej wielkości na której stoi browar w Czarnkowie, o budynkach nie wspomnę, a do tego idzie produkcja i jest marka, a to najważniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Ja nie mam nic, Ty nie ma nic, On nie ma nic, ale razem mamy tyle, w sam raz tyle żeby wykupić browar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Za duży tłok nie wchodzę. Wena nie żartuj, a kto będzie doglądał produkcji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Jak będzie trzeba to mnie znajdą i wynajmą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi