Nachmieldalacz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Warka #188- Altbier - - data warzenia 13.01.2018 monachijski ciemny Steinbach- 3,4kg karmelowy ciemny Steinbach -0,3kg karmelowy pszeniczny Steinbach- 0,2 kg 16lzacieranie/17,5l zacieranie 56c - 5 min 62c-10 min 72c -40 min gotowanie: 70 min chmielenie: Hallertau Mittelfruh 4AA% -50g - 60' Spalter Select 4,2AA% -20g -30' Spalter Select 4,2AA% -30g -1' DrożdzeK-97 saszetka fermentacja od 16 do 17 c Butelkowane01.02.18 110cukru, 21 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Warka 189 Polish IPA -warzone 20.01.18 słód : pils viking- 5kg woda 18l/17l zacieranie 66c>52c 2:50h chmielenie: Magnum 2017 - 30g.-12AA%- 60' Cascade PL 5,5AA% 50g-15' Cascade PL 5,5AA% 50g-0' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 15 do 18 100g Cascade PL na zimno na 4 dni 102g cukru, 39x0,5 l butelkowane 04.02.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2018 Warka #190- Altbier - - data warzenia 21.01.2018 pils Viking - 4kg monachijski ciemny Viking- 0,5kg Biscuit- 0,2 kg 17lzacieranie/17l 66>62c-115 min gotowanie: 70 min chmielenie: Saaz 4,1AA% -50g - 60' Saaz 4,1AA% -50g - 60' DrożdzeK-97 gęstwa fermentacja od 16 do 18,5 c Butelkowane05.02.18 110cukru, 20,5 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Warka 191 Session IPA -warzone 27.01.18 słód : pils viking- 3kg 1h 66c>60c chmielenie: Magnum 2017(12AA%) -20g - 60' Citra(14,5AA%) 25g-15' Citra 25g-0' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 15 do 18 c 07.02- 100g Nelson na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 11.02.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Warka 192 Session IPA -warzone 28.01.18 słód : pils viking- 3kg 1h 66c>59c chmielenie: Magnum 2017(12AA%) -20g - 60' Citra(14,5AA%) 25g-15' Citra 25g-0' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 16 do 18 c 11.02- po 50g Citra i Simcoe na zimno 95g cukru, 38x0,5 l butelkowane 17.02.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Warka 193 IPA -warzone 03.02.18 słód : pils viking-5kg 1h 67c>62c chmielenie: Magnum 2017(12AA%) -30g - 70' Citra(14,5AA%)/Mosaic po 25g-15' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 14 do 16,5 c 14.02- po 50g Galaxy i Mosaic na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 18.02.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Warka 194 Vermont IPA -warzone 18.02.18 słód : pils viking-5kg 2h 66c>52c chmielenie: Columbus 2016(16,7AA%) -10g - 60' Citra(14,5AA%)/Galaxy po 25g-15' Citra(14,5AA%)/Galaxy po 25g-0' Drożdze S-04 saszetka fermentacja od 16 do 19c - D3 05.03- po 50g Galaxy i Mosaic i 25g Citra na zimno 100g cukru, 39x0,5 l butelkowane 10.03.18 Edytowane 20 Marca 2018 przez Nachmieldalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Warka 195 Vermont IPA -warzone 19.02.18 słód : pils viking-5kg chmielenie: Columbus 2016(16,7AA%) -10g - 60' Citra(14,5AA%)/Mosaic po 25g-15' Citra(14,5AA%)/Mosaic po 25g-0' Drożdze S-33 saszetka 05.06- po 50g Galaxy i Citrai 25g Mosaic na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 11.03.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 20 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Warka #197- FES - - data warzenia 11.02.2018 pale ale zero viking- 5kg monachijski ciemny - 1kg wędzony bukiem Steinbach 1 kg carahell - 0,4kg carafa I special -0,2kg carafa II special -0,2kg carafa III special -0,2kg pszeniczny czekoladowy -0,2 kg 21l zacieranie zacieranie 66c >64c- 60 min wysładzanie 18l gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 16,8AA% -50g - 80' Drożdze US-05 gęstwa 16 łyżek 6 dniowej fermentacja od 16 do 17c Butelkowane 14.03.18 80cukru, 22,3 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 28 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 arka 197 IPA -warzone 10.03.18 słód : pils viking-5kg 1h 67c>62c chmielenie: Columbus 2016(16,8AA%) -25g - 70' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 17 do 18,5 c 24/03 po 100g Mosaic 2017 na zimno 91g cukru, 40x0,5 l butelkowane 28.03.2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 warka 198 IPA -warzone 17.03.18 słód : pils viking- 4kg 2h 66c>56c chmielenie: Columbus 2016(16,8AA%) -25g - 70' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 16 do 17 c 31.03 po 100g Cascade US 2017 na zimno 95g cukru, 20,8l butelkowane04.04.2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 warka 199 IPA -warzone 24.03.18 słód : pils viking- 4kg 80min 66c>60c chmielenie: Columbus 2017(17,2AA%) -25g - 60' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 16 do 17 c 03.04 100g Citra 2017 na zimno 95g cukru, 20,8l butelkowane08.04.2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Cytuj warka 200 IPA -warzone 31.03.18 słód : pils viking- 4,5kg 200min 67c>50c chmielenie: Columbus 2017(17,2AA%) -20g - 60' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 16 do 17 c 12.04 100g Amarillo 2017 na zimno 95g cukru, 20l butelkowane16.04.2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 warka 201 IPA -warzone 01.04.18 słód : pils viking- 4,5kg 200min 67c>51c chmielenie: Columbus 2017(17,2AA%) -20g - 60' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 18c 15.04 100g Simcoe na zimno 97g cukru, 19,5l butelkowane 20.04.2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 26 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2018 warka 202 IPA -warzone 07.04.18 słód : pils viking- 4,5kg 80min 66c>59c chmielenie: Columbus 2017(17,2AA%) -20g - 60' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Centennial szyska 2017 20g 0' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 17c do 19c 18.04 100g Centennial na zimno 100g cukru, 19,5l butelkowane 23.04.2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 10 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Warka #203- FES - - data warzenia 22.04.2018 pale ale zero viking- 5kg monachijski ciemny - 1kg wędzony bukiem Steinbach 1 kg carahell - 0,35kg carafa I special -0,2kg carafa II special -0,2kg carafa III special -0,2kg pszeniczny czekoladowy -0,2 kg 21l zacieranie wysładzanie 18l gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 16,8AA% -50g - 80' Drożdze US-05 gęstwa Butelkowane 10.05.18 80cukru, 21 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) warka 204 IPA -warzone 21.04.18 słód : pils viking- 4,5kg 110min 66c>56c chmielenie: Columbus 2017(17,2AA%) -20g - 60' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 fermentacja od 17c do 19c 08.05 g 100 g Equanot na zimno 100g cukru, 19,5l butelkowane 12.05.2018 Edytowane 16 Maja 2018 przez Nachmieldalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) warka 205 IPA -warzone14.04.18 słód : pils viking- 4,5kg 110min 66c>56c chmielenie: Columbus 2017(17,2AA%) -20g - 60' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 fermentacja od 17c do 19c 09.05 g 100 g Cashmere na zimno 100g cukru, butelkowane 13.05.2018 Edytowane 16 Maja 2018 przez Nachmieldalacz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 17 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Dnia 29.12.2017 o 21:26, dziedzicpruski napisał: No nic, trudno, dam do kwasu, zobaczę co wyjdzie. W końcu zrobiłem, jak dla mnie fajnie, żadne tam tropiki, ale super marmolada, albo taki perfumowy zapach (tak mi się to kojarzy ),w każdym razie dosyć mocny jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Warka 206 Grodziskie -warzone 11.05.18 słód : grodziski viking- 3kg chmielenie: Columbus 2017 - 25 - 60' Drożdze US-05 saszetka butelkowane 26.05, 44x0,5 135g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 z ciekawości czemu tak długo zacierasz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 Dnia 31.05.2018 o 15:27, Fenris napisał: z ciekawości czemu tak długo zacierasz ?? Żeby nie tracić zbyt weekendowego dnia na warzenie Zostawiam w rano garnku i ide na przykład pojeździć na rowerze albo spać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 warka 207 IPA -warzone13.04.18 słód : pils viking- 4,5kg 3,5h 67c>52c chmielenie: Columbus 2017(17,2AA%) -20g - 60' Chinook 2017 (12AA%)-50g-15' Drożdze US-05 fermentacja od 17c do 19c 26.05 g 100 g Azacca na zimno 100g cukru, butelkowane 31.05.2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2018 208 American Wheat - 20.05.2018 3kg pils 3kg pszeniczny chmielenie" Mosaic/Citra - 50g - 15' Mosaic/CitrA- 50G - 0' dodane 6 l wody z Lidla Zadane saszetką US05 bez uwadniania Na 5 dni 100 g Mosaic, 50 g Citra butelki 03.06 - 130 g cukru, 24,5 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 13 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2018 209 Witbier - 27.05.2018 2kg pils diastatyczny -04, kg pszenica -2 kg płatki owsiane -0,4kg kleikowanie pszenicy 20 min w 80 c 10l + 7,5 l zacieranie 2:50 min od 66c do 50c chmielenie" Columbus - 15g -60' Curacao - 20g -2' kolendra- 10g -2' skórka pomarańczy świeżej - 2' butelkowane - 09.06 -106 g cukru, 21 littrów Zadane saszetką US05 bez uwadniania Na 5 dni 100 g Mosaic, 50 g Citra butelki 03.06 - 130 g cukru, 24,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się