Nachmieldalacz Opublikowano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Warka 170 Grodziskie -warzone 06.10.17 słód : grodziski viking- 3kg chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Columbus 2016(16,8%) 25g-15' Citra(14,2AA%) 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa 6 łyżek fermentacja od 17,5 do 18c 130 g cukru, 42x0,5 l butelkowane 21.10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 25 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Warka 171IPA -warzone 07.10.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 2,5h 68c>59c chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Taiheku 2017(7,6AA%) 50g-15' Taiheku 2017(7,6AA%) 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa 8 łyżek fermentacja od 16 do 19 c 18.10- 100g Taiheku na zimno 100g cukru, 39x0,5 l butelkowane 23.10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 30 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Warka 172IPA -warzone 14.10.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 1h15min 68c>64c chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Pacific Jade 2017(13,1AA%) 50g-15' Pacific Jade 2017(13,1AA%) 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa fermentacja od 17 do 18 c 25.10- 100g Pacific Jade na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 29.10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Warka 173IPA -warzone 21.10.17 słód : pils viking- 5kg zacieranie 17,5l 1h15min 68c>64c chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Nelson Sauvin 2017(11,4AA%) 50g-15' Nelson Sauvin 2017(11,4AA%) 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa fermentacja od 16 do 17 c 06.11- 100g Nelson Sauvin na zimno 100g cukru, 41x0,5 l butelkowane 10.11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Warka 174 Grodziskie -warzone 22.10.17 słód : grodziski viking- 3kg chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Columbus 2016(16,8%) 25g-15' Drożdze US-05 gęstwa fermentacja od 16 do 18c 08.11 - 50 g Cascade PL 130 g cukru, 43x0,5 l butelkowane 12.11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Warka 175IPA -warzone 27.10.17 słód : pils viking- 5kg 1h10min 65c>59c chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Wai-iti 2017(3,3AA%) 50g-15' Wai-iti 2017(3,3AA%) 50g-0' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 16 do 17 c 11.11- 100g Wai-iti na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 15.11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Warka 176IPA -warzone 11.11.17 słód : pils viking- 3kg 2h30min 66c>54c chmielenie: Tomahawk 2016(15,6%) - 15 - 60' Citra/Mosaic(14,5/11,5AA%) 50g-15' Citra/Mosaic 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa 8 łyżek fermentacja od 15 do 17 c 22.11- 50g Galaxy, 50g Citra na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 26.11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Warka 177 Grodziskie -warzone 18.11.17 słód : grodziski viking- 3kg chmielenie: Tomahawk 2016(15,6%) - 25 - 60' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 14 do 18c butelkowane 30.11, 40x0,5 130g cukru 50g Citry na 4 dni prze butelkowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 Warka 178 Grodziskie -warzone 19.11.17 słód : grodziski viking- 3kg chmielenie: Tomahawk 2016(15,6%) - 25 - 60' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 15 do 18c butelkowane 02.12, 42x0,5 130g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 12 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2017 Warka 179IPA -warzone 25.11.17 słód : pils viking- 6kg chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 35g.-60' citra/Mosaic 50g-15' Citra/Mosaic 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa po 50g Citra, Mosaic, Galaxy na zimno 90g cukru, 38x0,5 l butelkowane 12.12 Cytuj Edytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Warka 180IPA -warzone 02.12.17 słód : pils viking- 5kg 3h20min 65c>52c chmielenie: Tomahawk 2016(15,6%) - 25 - 60' Rakau 2017 50g-15' Rakau2017(3,3AA%) 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa fermentacja od 15 do 17 c 13.12- 100g Wai-iti na zimno 100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 17.12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Wai-iti na zimno , i jaki efekt ? Kupiłem też i zastanawia się czy chmielić kwas czy piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 W moim odczuciu wszystkie nowozelandzkie 2017 kiepskie, poza Nelsonem, który był świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ok,ale co dał ten o który pytam, bo może to daremny trud. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Aromat owocowy na niskim poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 A gdzie kupowałeś ?, ja mam z CP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 Ja też w CP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2017 No nic, trudno, dam do kwasu, zobaczę co wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Warka #181- FES - 20blg - data warzenia 09.12.2017 pale ale zero viking- 5kg monachijski ciemny - 1kg wędzony bukiem BM 1 kg carahell - 0,5kg carafa I special -0,2kg carafa II special -0,2kg carafa III special -0,2kg pszeniczny czekoladowy -0,2 kg 21l zacieranie zacieranie 66c >64c- 70 min wysładzanie 18l gotowanie: 70 min chmielenie: Tomahawk 15,8AA% -50g - 60' Drożdze US-05 gęstwa 16 łyżek 6 dniowej fermentacja od 15 do 18c Butelkowane 29.12.17 , 85cukru, 22,3 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Warka 182 Grodziskie -warzone 17.12.17 słód : grodziski viking- 3kg chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60' Drożdze US-05 saszetka fermentacja od 15do 18c butelkowane 30.12, 42x0,5 135g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Warka 183IPA -warzone 10.12.17 słód : pils viking- 5kg chmielenie: Tomahawk 2016 - 25g.-60' citra/Mosaic 50g-15' Citra/Mosaic 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa 12 łyżek 7 dniowa fermentacja od 17,5 do 18,5 po 50g Citra, Mosaic na zimno na 6 dni 95g cukru, 38x0,5 l butelkowane 02.01.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Warka 184IPA -warzone 31.12.17 słód : pils viking- 3kg 3h 68c>60c chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 15g - 60' Citra(14,5AA%) 25g-15' Citra 25g-0' Drożdze US-05 gęstwa 1 dnowa 7 łyżek fermentacja od 16 do 17 c 09.01- 100g Citra na zimno 100g cukru, 41x0,5 l butelkowane 14.01.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2018 Warka 185 BlackIPA -warzone 30.12.17 słód : pils viking- 5kg pszeniczny -1 kg caraplis - 0,2 kg zacieranie 22l/15l wody 65min 66c>58c 0,4 kg Carafa III special na początku wysładzania cukier - 250g - 15 min chmielenie: Columbus 2016(16,8%) - 35g - 60' Citra/Mosaic(14,5/11,5AA%) 50g-15' Citra/Mosaic 50g-0' Drożdze US-05 gęstwa 0 dniowa 10 łyżek fermentacja od 14 do 18 c 10.01-po 50g Citra, Mosaic, Simcoe na zimno słoik 150g ekstraktu słodowego WES barwiący do refermentacji, 40x0,5 l butelkowane 14.01.18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Warka #186- Dry Stout - - data warzenia 06.01.2018 pale ale zero viking- 3kg płatki jęczmienne - 0,8 kg carafa I special -0,2kg pszeniczny czekoladowy -0,2 kg jęczmień palony - 0,2 kg 15l zacieranie zacieranie 65c >60c- 60 min wysładzanie 19l gotowanie: 70 min chmielenie: Columbus 16,,8AA% -19g - 68' Drożdze US-05saszetka fermentacja od 15,5 do 17,5c Butelkowane20.01.18 82cukru, 22 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 3 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Warka #187- Altbier - - data warzenia 07.01.2018 monachijski jasny viking- 4kg caramunich - 0,4 kg carafa III special -60 g 15,5lzacieranie/18,5l zacieranie 66c >60c- 60 min gotowanie: 70 min chmielenie: Spalter Select 4,2AA% -50g - 60' Spalter Select 4,2AA% -50g -30' DrożdzeK-97 saszetka fermentacja od 16 do 17 c Butelkowane28.01.18 112cukru, 21 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się