Skocz do zawartości

Browar domowy Dowlasz


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 170 Grodziskie -warzone 06.10.17 

 

słód :
grodziski viking- 3kg
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60'

Columbus 2016(16,8%)   25g-15'

Citra(14,2AA%)   50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 6 łyżek

fermentacja od 17,5 do 18c

 

130 g cukru, 42x0,5 l butelkowane 21.10
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 171IPA -warzone 07.10.17 

 

słód :
pils viking- 5kg
zacieranie 17,5l
2,5h 68c>59c
 
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60'

Taiheku 2017(7,6AA%)   50g-15'

Taiheku 2017(7,6AA%)   50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 8 łyżek

 

fermentacja od 16 do 19 c

 

18.10- 100g Taiheku  na zimno
100g cukru, 39x0,5 l butelkowane 23.10
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 172IPA -warzone 14.10.17 

 

słód :
pils viking- 5kg
zacieranie 17,5l
1h15min 68c>64c
 
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60'

Pacific Jade 2017(13,1AA%)   50g-15'

Pacific Jade 2017(13,1AA%)   50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 

 

fermentacja od 17 do 18 c

 

25.10- 100g Pacific Jade na zimno
100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 29.10
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Warka 173IPA -warzone 21.10.17 

 

słód :
pils viking- 5kg
zacieranie 17,5l
1h15min 68c>64c
 
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60'

Nelson Sauvin 2017(11,4AA%)   50g-15'

Nelson Sauvin 2017(11,4AA%)  50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 

 

fermentacja od 16 do 17 c

 

06.11- 100g Nelson Sauvin na zimno
100g cukru, 41x0,5 l butelkowane 10.11
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 174 Grodziskie -warzone 22.10.17 

 

słód :
grodziski viking- 3kg
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60'

Columbus 2016(16,8%)   25g-15'

Drożdze  US-05 gęstwa 

fermentacja od 16 do 18c

08.11 - 50 g Cascade PL 

 

130 g cukru, 43x0,5 l butelkowane 12.11
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 175IPA -warzone 27.10.17 

 

słód :
pils viking- 5kg
 
1h10min 65c>59c
 
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60'

Wai-iti 2017(3,3AA%)   50g-15'

Wai-iti 2017(3,3AA%)  50g-0'

Drożdze  US-05 saszetka

 

fermentacja od 16 do 17 c

 

11.11- 100g Wai-iti na zimno
100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 15.11
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Warka 176IPA -warzone 11.11.17 

 

słód :
pils viking- 3kg
 
2h30min 66c>54c
 
chmielenie:

 

Tomahawk 2016(15,6%) - 15 - 60'

Citra/Mosaic(14,5/11,5AA%)   50g-15'

Citra/Mosaic  50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 8 łyżek

 

fermentacja od 15 do 17 c

 

22.11- 50g Galaxy, 50g Citra na zimno
100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 26.11
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 177 Grodziskie -warzone 18.11.17 

 

słód :
grodziski viking- 3kg
chmielenie:

 

Tomahawk 2016(15,6%) - 25 - 60'

Drożdze  US-05 saszetka

fermentacja od 14 do 18c

butelkowane 30.11, 40x0,5 130g cukru

50g Citry na 4 dni prze butelkowaniem

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 178 Grodziskie -warzone 19.11.17 

 

słód :
grodziski viking- 3kg
chmielenie:

 

Tomahawk 2016(15,6%) - 25 - 60'

Drożdze  US-05 saszetka

fermentacja od 15 do 18c

butelkowane 02.12, 42x0,5 130g cukru

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Warka 179IPA -warzone 25.11.17 

 

słód :
pils viking- 6kg
 
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 35g.-60'

citra/Mosaic 50g-15'

Citra/Mosaic   50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 

 

po 50g Citra, Mosaic, Galaxy  na zimno

90g cukru, 38x0,5 l butelkowane 12.12
 
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 180IPA -warzone 02.12.17 

 

słód :
pils viking- 5kg
 
3h20min 65c>52c
 
chmielenie:

 

Tomahawk 2016(15,6%) - 25 - 60'

Rakau 2017   50g-15'

Rakau2017(3,3AA%)  50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa

 

fermentacja od 15 do 17 c

 

13.12- 100g Wai-iti na zimno
100g cukru, 40x0,5 l butelkowane 17.12
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka #181- FES  - 20blg - data warzenia 09.12.2017 

pale ale zero viking- 5kg

monachijski ciemny - 1kg

wędzony bukiem BM 1 kg

carahell - 0,5kg

carafa I special -0,2kg

carafa II special -0,2kg

carafa III special -0,2kg

pszeniczny czekoladowy -0,2 kg

21l zacieranie

zacieranie 66c >64c- 70 min

wysładzanie 18l

gotowanie: 70 min

chmielenie:

 

Tomahawk 15,8AA% -50g - 60'

Drożdze US-05 gęstwa 16 łyżek 6 dniowej

 

fermentacja od 15 do 18c

Butelkowane 29.12.17 ,  85cukru, 22,3 l

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 182 Grodziskie -warzone 17.12.17 

 

słód :
grodziski viking- 3kg
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 25 - 60'

Drożdze  US-05 saszetka

fermentacja od 15do 18c

butelkowane 30.12, 42x0,5 135g cukru

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 183IPA -warzone 10.12.17 

słód :

pils viking- 5kg
 
chmielenie:

 

Tomahawk 2016 - 25g.-60'

citra/Mosaic 50g-15'

Citra/Mosaic   50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 12 łyżek 7 dniowa

fermentacja od 17,5 do 18,5

po 50g Citra, Mosaic na zimno na 6 dni

95g cukru, 38x0,5 l butelkowane 02.01.18
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
Warka 184IPA -warzone 31.12.17 

 

słód :
pils viking- 3kg
 
3h 68c>60c
 
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 15g - 60'

Citra(14,5AA%)   25g-15'

Citra  25g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 1 dnowa 7 łyżek

 

fermentacja od 16 do 17 c

 

09.01- 100g Citra na zimno
100g cukru, 41x0,5 l butelkowane 14.01.18
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 185 BlackIPA -warzone 30.12.17 

 

słód :
pils viking- 5kg
pszeniczny -1 kg
caraplis - 0,2 kg
 
zacieranie 22l/15l wody 65min 66c>58c
0,4 kg Carafa III special na początku wysładzania
cukier - 250g - 15 min
chmielenie:

 

Columbus 2016(16,8%) - 35g - 60'

Citra/Mosaic(14,5/11,5AA%)   50g-15'

Citra/Mosaic  50g-0'

Drożdze  US-05 gęstwa 0 dniowa 10 łyżek

 

fermentacja od 14 do 18 c

 

10.01-po 50g Citra, Mosaic, Simcoe na zimno
słoik 150g ekstraktu słodowego WES barwiący do refermentacji, 40x0,5 l butelkowane 14.01.18
 
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #186- Dry Stout  -  - data warzenia 06.01.2018

pale ale zero viking- 3kg

płatki jęczmienne - 0,8 kg

carafa I special -0,2kg

pszeniczny czekoladowy -0,2 kg

jęczmień palony - 0,2 kg

15l zacieranie

zacieranie 65c >60c- 60 min

wysładzanie 19l

gotowanie: 70 min

chmielenie:

 

Columbus 16,,8AA% -19g - 68'

Drożdze US-05saszetka

 

fermentacja od 15,5 do 17,5c

Butelkowane20.01.18 82cukru, 22 l

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka #187- Altbier  -  - data warzenia 07.01.2018

monachijski jasny viking- 4kg

caramunich - 0,4 kg

carafa III special -60 g

 

15,5lzacieranie/18,5l

zacieranie 66c >60c- 60 min

gotowanie: 70 min

chmielenie:

 

Spalter Select 4,2AA% -50g - 60'

Spalter Select 4,2AA% -50g -30'

DrożdzeK-97 saszetka

 

fermentacja od 16 do 17 c

Butelkowane28.01.18 112cukru, 21 l

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.