Peny Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 (edited) Witam Popełniłem wczoraj urządzenie do ważenia piwka w konfiguracji HERMS. Jako kadź zacierną i ważelną urzyłem kegów 50l. Natomiast jako HLT służy kociołek a'la LIDL w którym zamontowano wymiennik z 10m rury karbowanej Din16. Całość jest poskładana bez jednego spawu. Jako przelotek przez ścianki urzyłem nupli redukcyjnych z 3/4 na 1/2 cala oraz redukcji w takim samym rozmiarze. Jako uszczelki poszły oringi silikonowe w rozmiarze 21x3. Całość jest idealnie szczelna. Napędza to pompka od solarów zakupiona na AliExpress. Na wodzie działa super. Jak się ochłodzi to próby praktyczne już ze słodem. Edited August 5, 2015 by Peny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peny Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 Zapomniałem dodać fotki z przelotkami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pun kOmora Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 urządzenie do ważenia piwka w konfiguracji HERMS. Jako kadź zacierną i ważelną urzyłem kegów 50l. prowokacja? :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peny Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 (edited) Jaka tam prowokacja. Piszę jak jest. A co do ortöw to urzywałem takiego czegoś co się möwi a on piszę. I nie zwröciłem uwagi. Już nie będę Edited August 6, 2015 by Peny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts