LukaszU Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Cześć, Mam takie pytanie, bo jestem trochę w kropce. Na weekend planuję warzenie american wheat i wg. receptury powinienem użyć drożdży Wyeast 1056 American Ale . Niestety nie mogłem ich dostać w swoim sklepie, a na ten już za późno. Czy te ww. wspomniane drożdże mogę zastąpić drożdżami US-05 ? Dadzą radę ? Jeśli nie to może polecicie zamiennik wspomnianych wyżej drożdży. Z góry dziękuję za pomoc, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Tak, US-05. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszU Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Dzięki za szybką odpowiedź. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe11 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Cześć, Mam takie pytanie, bo jestem trochę w kropce. Na weekend planuję warzenie american wheat i wg. receptury powinienem użyć drożdży Wyeast 1056 American Ale . Niestety nie mogłem ich dostać w swoim sklepie, a na ten już za późno. Czy te ww. wspomniane drożdże mogę zastąpić drożdżami US-05 ? Dadzą radę ? Jeśli nie to może polecicie zamiennik wspomnianych wyżej drożdży. Z góry dziękuję za pomoc, Łukasz Możesz spokojnie robić na US-05 nadają się . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszU Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Czy one ogólnie nadają się do wszystkich styów w wersji amerykańskiej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Czy one ogólnie nadają się do wszystkich styów w wersji amerykańskiej ? Podobno 1056=US-05 czyli ten sam szczep. Te drożdże są dość neutralne i nadają się do sporej ilości stylów - nie wiem czy można stwierdzić, że akurat "do wszystkich stylów w wersji amerykańskiej", ale na pewno do wielu. Poczytaj trochę o nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszU Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Dzięki, zasiadam do poszukiwań i lektury ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi