Kamil Świercz Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Czesc. Pod koniec tamtego sezonu podejrzewam, że zdarzyła mi się infekcja w ostatniej warce. Piwo się nie klaruje, jest metne jak wit. Do tego wylata z butelki. I moje pytanie jak potraktowac sprzęt? Zalać roztworem kreta lub wybielacza? Dodam, że w tej warce pierwszy raz użyłem piro. Może źle go zastosowałem. Zbliża się wrzesień i mam zamiar rozpocząc sezon stąd me pytanie. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2015 http://www.piwo.org/topic/14975-mycie-i-dezynfekcja-najpopularniejsze-srodki-chemiczne-uzywane-w-piwowarstwie/?hl=%2Bmycie+%2Bdezynfekcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się