pm347 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 @Mateos czy Ty też masz takie wprasowania na szyjce wlotu kega jak te na fotce w moim? A jeżeli nie, czy to oznacza, że ten wlew w moim kegu jest tylko do urżnięcia? Mimo wycięcia góry tak aby z kega powstała kadź, chciałbym rozwiązać problem korka mało inwazyjnie bo z tego co widzę na YT to ładnie wycięta góra może zostać przerobiona na pokrywkę w dodatku z fajnym otworem pod mieszadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Z tego co kojarzę to nie, jutro sprawdzę dokładnie. Na zdjęciu widzę chyba otwory, które służą do odblokowania pierścienia zabezpieczającego fitting przed odkręceniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2018 Trzeba w tych otworach jednocześnie wcisnąc metalowy pierścień i fiting wyskoczy w górę. Uprzednio spuść ciśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotohobby Opublikowano 18 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 Czy wszystkie fittingi A maję typowy kierunek gwintu (odkręcany odwrotnie do ruchu wskazówek zegara) ? Kupiłem keg 20l, przy mnie go przeczyścili przegrzaną parą, usunęli zabezpieczenie z fittingu, zakręcili... no i właśnie, chciałbym odkręcić, a on ani drgnie. Mam klucz do filtrów olejowych, dobrze chwyta kołnierz fittingu, ale ten nawet nie drgnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi