Seba667 Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 prosze o pomysly na recepture z resztek na ok 15l piwa posiadam: pilznenski 1.6kg pale ale 300g monachijski 2,2kg cara belge 1kg caraaroma 1kg chmiele: magnum szyszka 100g sorachi ace 40g rakau 70g equinox 80g galaxy 80g mosaic 80g czekam na pomysły Pozdrawim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Nie jestem pewien ale wydaje mi się że w American Brown Ale mógłbyś celować . Oczywiście nie syp wszystkich karmeli , 20 litrów powinno wyjść spokojnie . Nie wiem jak z kolorem będzie to musisz w programie jakims sprawdzić . Ja bym wsypał pillzneński, pale ale i monachijski, do tego nie więcej niż 15 % zasypu caraaroma . zacieranie to już od ciebie zależy czy lubisz słodsze (68) czy wytrawne (64) . Ja zacierałbym w 64 . Chmielu masz dużo więc pełna dowolność , możesz poszaleć . Edytowane 6 Września 2015 przez Przemas.IE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jakie masz drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba667 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jakie masz drożdże? U.S West coast gozdawa S-04 s-23 w- 34/70 ale jak narazie dolniaki odpadaja bo jest za cieplo w pywnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemas.IE Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 U.S lub s04 i będzie dobre piwko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba667 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Jakie masz drożdże? U.S West coast gozdawa S-04 s-23 w- 34/70 ale jak narazie dolniaki odpadaja bo jest za cieplo w pywnicy jeszcze gestwa US-05 gestwe ale nie niewiem czy dobra jeszcze bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 6 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Jak masz wątpliwości co do jakości gęstwy, to lepiej sucharkiem.Ja bym poszedł w 04 i jeden a maksymalnie dwa chmiele dla porządku. edit: wg Qbrew samymi słodami podstawowymi zrobisz 12 BLG - będzie dobrze Edytowane 6 Września 2015 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba667 Opublikowano 6 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 Na pewno uzyje caraaroma ok 200g resztę dobiorę ok 3 kg slodu co do chmielu to sam niewiem czy użyć ace i jeszcze jeden dobrać czy wszystkich po trochu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi