yeahhhh Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Witam, przedwczoraj wstawiłem swoją pierwszą warkę na fermentację burzliwą. W instrukcji jest napisane, że po 12-36 godz. powinna się pojawić piana. Na filmiku w sieci widziałem, jak piana podchodzi pod pokrywę. U mnie po 30 godz. wygląda tak: Czy to normalne? Temp. w pomieszczeniu 22C. Pozdrawiam, Bartek. Edytowane 14 Września 2015 przez yeahhhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Normalnie wygląda. Wielkość piany i intensywność fermentacji zależy w głównej mierze od użytych drożdży. yeahhhh 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yeahhhh Opublikowano 14 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Normalnie wygląda. Wielkość piany i intensywność fermentacji zależy w głównej mierze od użytych drożdży. Dzięki wielkie Uspokoiłeś mnie. btw. nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azizi1926 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Za ciepło masz. Z tego co widać, piana już opadła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Jak to nie Belg jakiś to temperatura z 5°C za duża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nie ten koziol Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Nie straszcie, będzie tylko mocno estrowe i alkoholowe... Czas na zakup lodówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi