hajclander Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Jeszcze nie sprawdzony na słodzie młynek na bazie niszczarki dokumentów. Testy na zwyklej pszenicy dają bardzo obiecujące wyniki. Na dniach załączę filmik. Pun kOmora, br.an.tr i CZEJEN 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 #kraft Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Fajne. Gdzie zamawiałeś wałki? Jak sobie poradziłeś z regulacją szczeliny między wałkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajclander Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Fajne. Gdzie zamawiałeś wałki? Jak sobie poradziłeś z regulacją szczeliny między wałkami? Wałki robił konstruktor całości. Hartowana w oleju stal narzędziowa. Odnośnie regulacji, to drugi wałek jest na łozyskach, a te mają trochę luzu regulowanego widocznymi tam śrubami. Jutro testuję na słodzie, potem sam z ciekawości zajrzę do środka, będę wiedział więcej. To jest jego drugi młynek, pierwszy (kopia gabeja) miał kilka wad, które tu zostały wyeliminowane. Postaram się od niego wyciągnąć jakieś rysunki jakby było zainteresowanie. Idea młynka ze starej niszczarki jest wg mnie ciekawym kierunkiem w produkcji samoróbek. czeburaszka710 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Ciekawy pomysł , z tym że niszczarka musi być dość solidna . Bywają takie zabawki że trzy kartki papieru lędźwie ciągną . Ostatnio naprawiałem sztukę , rama jak z papieru , tu musi być konkretna wysokiej klasy . Ode mnie plusik za pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajclander Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Ciekawy pomysł , z tym że niszczarka musi być dość solidna . Bywają takie zabawki że trzy kartki papieru lędźwie ciągną . Ostatnio naprawiałem sztukę , rama jak z papieru , tu musi być konkretna wysokiej klasy . Ode mnie plusik za pomysł Ta była solidna. Jest duże przełożenie- z kapsla robi pięciogroszówkę z wizerunkiem molety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi