Saladyn Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Witam mam pytanie odnośnie tychże woreczków nigdy wcześniej ich nie używałem, stąd pytania: Ile razy można użyć takiego woreczka do chmielenia? oraz po gotowaniu co trzeba z nimi zrobić by użyć ponownie wyczyścić, zdezynfekować ( w jaki sposób) ?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dezynfekować nie musisz bo i tak to gotujesz. Ale poza tym to daj sobie spokój, syp chmiel normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saladyn Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Posiadam jeden taki woreczek więc chciałbym go wypróbować tak z czystej ciekawości ( chmielenie szyszkami ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Nie używałem nigdy tego, ale na zdrowy rozsądek możesz sobie używać ile chcesz dopóki jest cały. Po gotowaniu opłucz żeby chmieliny nie zaschły i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areh Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 No to wypróbuj, co stoi na przeszkodzie? Ja do tej pory użyłem takiego woreczka raz, przy ostatniej warce i bardzo sobie chwalę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Mówisz do mnie czy do autora? Nie widzę sensu używania tego ustrojostwa. Zbędny gadżet, który i tak traci swoje zastosowanie jak się chmieli granulatem. Edytowane 29 Października 2015 przez Oskaliber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobIsYourUncle Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Ja raz użyłem takiego woreczka i nigdy więcej. Trudno go doczyścić, a podczas gotowania granulatu i tak duża część dostaje się do brzeczki. Od jakiegoś czasu z powodzeniem wykorzystuję wygotowane pończochy. Najpierw próbowałem w nich gotować chmiel, ale lepszym rozwiązaniem okazało się sypanie chmielu bezpośrednio do gara, a po schłodzeniu przywiązuję pończochę do końca rurki, którą zlewam brzeczkę i działa jak filtr. edit: literówka Edytowane 30 Października 2015 przez BobIsYourUncle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jancewicz Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Od jakiegoś czasu z powodzeniem wykorzystuję wygotowane pończochy. Ja stosuje tą metodę do zlewania po chmieleniu na cichej.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobIsYourUncle Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Od jakiegoś czasu z powodzeniem wykorzystuję wygotowane pończochy. Ja stosuje tą metodę do zlewania po chmieleniu na cichej.. Ja i na zimno, i na ciepło – za każdym razem jak przelewam piwo. Kto raz spróbował pończochy, nie wróci już nigdy do woreczków edit: Tylko w sklepach z damską bielizną dziwnie na mnie patrzą Edytowane 30 Października 2015 przez BobIsYourUncle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzdna Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Ja używam i przy gotowaniu i na cichą. Np.AAA robiony we wrześniu wyszedł aromatyczny Ale wypróbuję też alternatywną metodę bez...kiedyś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi