Pogan Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Witam. Zwracam sie do Was z prosba o pomoc przy chmieleniu. Zostało mi troszke chmielow po ostatnich warkach i chciałbym je wykorzystać. Posiadam: East kent golding 40g Hallertauer 60g Challenger 30g Perle 70g Sybilla 60g Zeus 45g Taurus 30g Z powodu braku czasu zamierzam uwarzyc na bazie ekstraktow ktore aktualnie posiadam w domu czyli 2x jasny 1,7kg. Chciałbym jakieś piwo o mocnym aromacie i dobrej goryczce. Ja wymyslilem cos takiego: 60min zeus 30g 20min perle 20g 0min est kent golding 20g Na cichą przez tydzień perle 20g i est kent golding 10g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 Jakie masz drożdże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogan Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Safale us05 04 i safbrew s33 Edytowane 13 Listopada 2015 przez Pogan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 13 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2015 (edytowane) Ja bym poszedł zachowawczo i na bezpiecznie. Z 20 litrów piwa, cały Challanger na goryczkę, cały EKG na aromat, ew. Sybilla pół na smak, pół na aromat. Bez cichej. Ale ilu piwowarów tyle pomysłów. Powodzenia i smacznego! Edit: no i s-04 do tego. Edytowane 13 Listopada 2015 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi