Pancho Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam Czy do refermentacji porteru bałtyckiego trzeba dodać trochę świeżych drożdży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Robiłem 3, do ani jednego nie dodawałem dodatkowych drożdży, piwo nagazowało się spokojnie Edytowane 4 Grudnia 2015 przez Konus Pancho 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pancho Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Robiłem 3, do ani jednego nie dodawałem dodatkowych drożdży, piwo nagazowało się spokojnie A w jakiej temperaturze przeprowadzałeś refermentacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek22111 Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Ja zawsze trzymam 5-14 dni w temp. pokojowej i znoszę do piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 W temp. pokojowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zepu Opublikowano 5 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Jak baling nie jest jakis kosmiczny to nie musisz dawac piwo sie nagazuje spokojnie, porter zwykle dlugo lezy zanim bedzie pijalny wiec jesli masz temperatury lezakowania bliskie temperatur fermentacji to sie nagazuje, nie trzeba mu pomagac, ale nie zaszkodzi Edytowane 5 Grudnia 2015 przez zepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się