jacer Opublikowano 2 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 warka nr CXI, dnia 02.12.2011, Grodziskie - słód pszeniczny wędzony - 2,5kg - słód pilzneński 0,5kg zacieranie i chmielenie według schematu Browamatora próba jodowa OK. Brzeczka niesamowicie mętna, jak kawa, pomimo wielokrotnego zawracania brzeczki. Smak brzeczki bardzo słabo wędzony. Teraz się filtruje. Ciekawe co z tego będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Urbock zabutelkowany wczoraj. Kolor odpowiedni, wędzonka wyczuwalna, mogła by być ciut większa, karmelowość wyczuwalna tu tez może być ciut więcej. Następny będzie bez Carahella i z innym wędzonym słodem. Wczoraj popołudniu zgniotłem Activatora, napuchł dopiero dziś. Więc te 3h to też naciągane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) warka CXII, dnia 09.12.2011, Belgian Dark Strong Ale - słód pilzneński - 4kg - słód pszeniczny - 0,5kg - słód monachijski II - 0,5kg - słód Special B - 0,5kg - słód melanoidowy - 0,3kg - słód Carared - 0,2kg - cukier - 0,5kg zacieranie: 52°C - 15 min 63°C - 30 min 71°C - 30min drożdże THG, starter Edytowane 10 Stycznia 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Grodziskie przelane na cichą. Co ciekawe, w smaku wędzonki tyle co nic ale za to z fermentora po opróżnieniu wydobywał się niezły zapach wędzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 IPA zabutelkowana. Jest fajny aromat, ale te drożdże będa się długo klarować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 Grodziskie zabutelkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 BDSA przelane na cichą, mniam, mniam. Na dniach kolejne w tym stylu. THG to jednak THG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 (edytowane) Trza zanotować zanim wyłaczą możliwość. warka CXIII, dnia 22.12.2011, Belgian Dark Strong Ale - słód pilzneński - 4,5kg - słód pszeniczny - 0,5kg - słód monachijski II - 1kg - słód Special B - 0,5kg - słód melanoidowy - 0,3kg - słód Carared - 0,2kg - cukier - 0,5kg zacieranie: 52°C - 15 min 63°C - 30 min 71°C - 30min drożdże THG, starter Edytowane 10 Stycznia 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Warka CXII przelana na cichą. Podczas fermentacji drożdże oczywiście uciekły. Na podłodze była wielka kałuża gęstwy o konsystencji tofii, samo najlepsze.Poszły w szkodę. Odfermentowało do 4Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 (edytowane) warka CXIV, dnia 30.12.2011, Pils - słód pilzneński - 4,5kg - słód monachijski II - 0,5kg - słód Carapils - 0,2kg zacieranie: 52°C - 15 min 63°C - 40 min 72°C - 20min drożdże Munich Lager - gęstwa Edytowane 10 Stycznia 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 31 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Warka CXV, dnia 31.12.2011, Sylwerpils - słód pilzneński - 4,7kg - słód monachijski II - 0,2kg - słód Carapils - 0,2kg - Marynka - Hallertau Tradittion zacieranie: 52°C - 15 min 63°C - 40 min 72°C - 20min drożdże Munich Lager - gęstwa Edytowane 10 Stycznia 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 (edytowane) warka CXII zabutelkowana do bączków. Bardzo smaczne piwo. Pomimo braku gazu wychyliłem kilka kielichów. Smakowały. Edytowane 10 Stycznia 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 10 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 warka CXIII Zabutelkowane. warka CXIV przelana na cichą warka CXV przelana na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Warki CXIV i CXV zabutelkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Warka CXVI, dnia 03.02.2012, Grodziskie - słód pszeniczny wędzony - 2,5kg - słód jęczmienny wędzony Steinbach - 1kg - chmiel Lubelski - 50g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 (edytowane) Warka CXVII, dnia 04.02.2012, BDSA - słód pilzneński klepiskowy Bruntal - 4,5kg - pszeniczny - 0,5kg - monachijski - 1kg - melanoidowy - 0,3kg - Carared - 0,2kg - Biscuit - 0,15kg drożdże: gęstwa THG Warka będzie mniejsza coś ok. 10 litra Edytowane 4 Lutego 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Warki CXVI i CXVII przelane na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 warka CXVIII, dnia 11.02.2012, AIPA - słód pale ale - 5kg - słód monachijski II - 0,7kg - słód Carared - 0,2kg zacieranie: 68°C - 60 min 75°C - 20min drożdże: London Ale III - starter chmiele: amerykańskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 warka CXVI - Grodziskie - zabutelkowane. Bardzo przyjemna niewielka wedzoność. warka CXVII - BDSA - zabutelkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 warka CXIX, dnia 25.02.2012, AIPA - słód pale ale - 5kg - słód monachijski I - 0,7kg - słód Carared - 0,2kg - słód Caraamber - 0,1kg zacieranie: 53°C - 10min 68°C - 60 min 75°C - 20min drożdże: London Ale III - gęstwa chmiele: amerykańskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2012 warka CXX, dnia 26.02.2012, Pils - słód pilzneński klepiskowy - 4,5kg - słód monachijski I - 0,5kg zacieranie: 53°C - 10min 62°C - 45 min 73°C - 15min drożdże: Munich Lager - gęstwa chmiele: Marynka, Hallertau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 warka CXIX, przelana na cichą. warka CXCIII zabutelkowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 warka CXXI, dnia 03.03.2012, Koźlak wędzony. - słód wędzony Weyermann - 5kg - słód wędzony Steinbach - 1,5kg - słód monachijski I - 0,5kg - słód Cararoma - 0,15kg - słód Caraamber - 0,15kg zacieranie: 53°C - 10min 62°C - 45min 73°C - 15min chmiele: Marynka, Lubelski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 (edytowane) warka CXXII, dnia 11.03.2012, AIPA - słód pale ale - 5kg - słód monachijski I - 0,7kg - słód Carared - 0,2kg - słód Caraamber - 0,1kg zacieranie: 53°C - 10min 63°C - 60 min 73°C - 20min drożdże: London Ale III - gęstwa chmiele: amerykańskie. Edytowane 11 Marca 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2012 warka CXIX, AIPA zabutelkowana. warka CXXII, AIPA, przelana na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się