Skocz do zawartości

Milicki Browar Rynkowy


jacer

Rekomendowane odpowiedzi

warka nr CXI, dnia 02.12.2011, Grodziskie

 

- słód pszeniczny wędzony - 2,5kg

- słód pilzneński 0,5kg

 

zacieranie i chmielenie według schematu Browamatora

 

próba jodowa OK.

 

Brzeczka niesamowicie mętna, jak kawa, pomimo wielokrotnego zawracania brzeczki. Smak brzeczki bardzo słabo wędzony.

 

Teraz się filtruje.

 

Ciekawe co z tego będzie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Urbock zabutelkowany wczoraj. Kolor odpowiedni, wędzonka wyczuwalna, mogła by być ciut większa, karmelowość wyczuwalna tu tez może być ciut więcej. Następny będzie bez Carahella i z innym wędzonym słodem.

 

Wczoraj popołudniu zgniotłem Activatora, napuchł dopiero dziś. Więc te 3h to też naciągane.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXII, dnia 09.12.2011, Belgian Dark Strong Ale

 

- słód pilzneński - 4kg

- słód pszeniczny - 0,5kg

- słód monachijski II - 0,5kg

- słód Special B - 0,5kg

- słód melanoidowy - 0,3kg

- słód Carared - 0,2kg

- cukier - 0,5kg

 

zacieranie:

52°C - 15 min

63°C - 30 min

71°C - 30min

 

drożdże THG, starter

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trza zanotować zanim wyłaczą możliwość. :D

 

warka CXIII, dnia 22.12.2011, Belgian Dark Strong Ale

 

- słód pilzneński - 4,5kg

- słód pszeniczny - 0,5kg

- słód monachijski II - 1kg

- słód Special B - 0,5kg

- słód melanoidowy - 0,3kg

- słód Carared - 0,2kg

- cukier - 0,5kg

 

zacieranie:

52°C - 15 min

63°C - 30 min

71°C - 30min

 

drożdże THG, starter

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

warka CXIV, dnia 30.12.2011, Pils

 

- słód pilzneński - 4,5kg

- słód monachijski II - 0,5kg

- słód Carapils - 0,2kg

 

zacieranie:

52°C - 15 min

63°C - 40 min

72°C - 20min

 

drożdże Munich Lager - gęstwa

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka CXV, dnia 31.12.2011, Sylwerpils

 

- słód pilzneński - 4,7kg

- słód monachijski II - 0,2kg

- słód Carapils - 0,2kg

- Marynka

- Hallertau Tradittion

 

 

zacieranie:

52°C - 15 min

63°C - 40 min

72°C - 20min

 

drożdże Munich Lager - gęstwa

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Warka CXVII, dnia 04.02.2012, BDSA

 

- słód pilzneński klepiskowy Bruntal - 4,5kg

- pszeniczny - 0,5kg

- monachijski - 1kg

- melanoidowy - 0,3kg

- Carared - 0,2kg

- Biscuit - 0,15kg

 

drożdże: gęstwa THG

 

Warka będzie mniejsza coś ok. 10 litra

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXVIII, dnia 11.02.2012, AIPA

 

 

- słód pale ale - 5kg

- słód monachijski II - 0,7kg

- słód Carared - 0,2kg

 

zacieranie:

68°C - 60 min

75°C - 20min

 

drożdże: London Ale III - starter

 

chmiele: amerykańskie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXIX, dnia 25.02.2012, AIPA

 

- słód pale ale - 5kg

- słód monachijski I - 0,7kg

- słód Carared - 0,2kg

- słód Caraamber - 0,1kg

 

zacieranie:

53°C - 10min

68°C - 60 min

75°C - 20min

 

drożdże: London Ale III - gęstwa

 

chmiele: amerykańskie.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXX, dnia 26.02.2012, Pils

 

- słód pilzneński klepiskowy - 4,5kg

- słód monachijski I - 0,5kg

 

zacieranie:

53°C - 10min

62°C - 45 min

73°C - 15min

 

drożdże: Munich Lager - gęstwa

 

chmiele: Marynka, Hallertau.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXXI, dnia 03.03.2012, Koźlak wędzony.

 

- słód wędzony Weyermann - 5kg

- słód wędzony Steinbach - 1,5kg

- słód monachijski I - 0,5kg

- słód Cararoma - 0,15kg

- słód Caraamber - 0,15kg

 

zacieranie:

53°C - 10min

62°C - 45min

73°C - 15min

 

 

chmiele: Marynka, Lubelski.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka CXXII, dnia 11.03.2012, AIPA

 

- słód pale ale - 5kg

- słód monachijski I - 0,7kg

- słód Carared - 0,2kg

- słód Caraamber - 0,1kg

 

zacieranie:

53°C - 10min

63°C - 60 min

73°C - 20min

 

drożdże: London Ale III - gęstwa

 

chmiele: amerykańskie.

Edytowane przez jacer
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.