jacer Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) warka CXXIII, dnia 16.03.2012, Stout Skład: -słód Pale Ale - 3,5kg -słód Carafa® Typ II 1200 EBC - 0,1kg -jęczmień palony - 0,3kg -płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,5kg -chmiel goryczkowy Marynka - 25g Zacieranie: słód jasny i płatki do wody o temp 38stC przerwa 25min 66stC - 90min Po negatywnej próbie ciemne słody podgrzanie do 76 stC - 10min Gotowanie/chmielenie: 90min 25g Marynki od początku. Edytowane 16 Marca 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 20 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 warka CXX, Pils - zabutelkowane warka CXXI, Koźlak wędzony. - przelane na cichą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2012 warka CXXIV, dnia 23.03.2012, Pils - słód pilzneński klepiskowy - 5kg zacieranie: 53°C - 10min 63°C - 40 min 73°C - 20min gotowanie: 1h chmiel: Saaz drożdże: Czech lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 warka CXXII, AIPA, - zabutelkowane warka CXXI, Koźlak wędzony. - zabutelkowane - jest bardzo dobrze. warka CXXIII, Stout - przelane na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 warka CXXIII, Stout zabutelkowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 warka CXXV, dnia 05.04.2012, Pils - słód pilzneński klepiskowy - 5kg - słód monachijski II - 0,5kg zacieranie: 53°C - 10min 63°C - 40 min 73°C - 20min gotowanie: 1h chmiel: Marynka, Saaz drożdże: Czech lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 warka CXXVI, dnia 09.04.2012, Stout Skład: -słód Pale Ale - 3,5kg -słód Carafa® Typ II 1200 EBC - 0,1kg -jęczmień palony - 0,3kg -płatki jęczmienne błyskawiczne - 0,5kg -chmiel goryczkowy Marynka - 25g Zacieranie: słód jasny i płatki do wody o temp 38stC przerwa 25min 66stC - 90min Po negatywnej próbie ciemne słody podgrzanie do 76 stC - 10min Gotowanie/chmielenie: 90min 25g Marynki od początku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 warka CXXV, Pils warka CXXVI, Stout Przelane na cichą. warka CXXIV, Pils Zabutelkowane do krachelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 warka CXXV, Pils warka CXXVI, Stout zabutelkowane. Być może jeszcze coś popełnie w tym sezonie. Słód jest, drożdże są, brak butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 SEZON WARZELNICZY 2012/2013 warka CXXVII, dnia 23.10.2012, Pils - słód pilzneński - 5kg zacieranie 63°C - 40 min 73°C - 20min gotowanie/chmielenie 60min Chmiel Marynka i Lubelski drożdże: starter z Munich Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 warka CXXVIII, dnia 11.11.2012, Pils - słód pilzneński - 4,7kg - słód Carapils - 0,15kg zacieranie 63°C - 30 min 73°C - 20min gotowanie/chmielenie 60min Chmiel Marynka i Lubelski drożdże: gęstwa Munich Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 18 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2012 warka CXXIX, dnia 18.11.2012, Pils - słód pilzneński - 4,7kg - słód Carapils - 0,1kg - słód monachijski II - 0,2kg zacieranie 63°C - 30 min 73°C - 20min gotowanie/chmielenie 60min Chmiel Marynka i Lubelski drożdże: gęstwa Munich Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 warka CXXVII - zabutelkowana warka CXXCIII - przelana na cichą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 (edytowane) warka CXXX, dnia 01.12.2012, Pomarańczowy lager - słód pilzneński - 4,5kg - słód Caraamber - garstka - słód Carared - 0,3kg - słód monachijski II -0,2kg zacieranie 52°C - 15 min 63°C - 40 min 73°C - 20min gotowanie/chmielenie 60min Chmiel Marynka i Lubelski drożdże: gęstwa Munich Lager Miało być czerwone ale wyszło pomarańczowe warka CXXIX - przelana na cichą Edytowane 1 Grudnia 2012 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 (edytowane) warka CXXXI, dnia 05.01.2013, lager - słód pilzneński - 4,5kg - słód Carared - 0,2kg - słód monachijski II -0,5kg zacieranie 52°C - 15 min 63°C - 40 min 73°C - 20min gotowanie/chmielenie 60min Chmiel Marynka i Spalt drożdże: gęstwa Munich Lager Edytowane 5 Stycznia 2013 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 warka CXXXII, dnia 01.02.2013, lager - słód pilzneński - 1,5kg - słód Pale Ale - 3kg zacieranie 63°C - 40 min 73°C - 20min gotowanie/chmielenie 60min drożdże: gęstwa Munich Lager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) warka CXXXIII, dnia 02.02.2013, Stout Skład: -słód Pale Ale - 4,5kg -słód pale czekoladowy 600 EBC Anglia- 0,06kg -słód czekoladowy 1000 EBC Anglia - 0,1kg -jęczmień palony belgijski - 0,3kg -chmiel goryczkowy Marynka - 25g Zacieranie: 55stC - 25min 66stC - 90min Gotowanie/chmielenie: 90min 25g Marynki od początku. Edytowane 15 Lutego 2013 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 warka CXXXIV, dnia 16.02.2013, Robust Porter Skład: -słód Pale Ale - 4,5kg - słód monachijski - 0,5kg -słód czekoladowy 600 EBC Anglia- 0,25kg -słód Cristal II - 0,25kg -jęczmień palony belgijski - 0,5kg - chmiel Sovereign - 40g - chmiel Challenger - 20g Zacieranie: 45stC - 10min 52stC - 15min 67stC - 90min 78stC - 5min gęstwa Scottish ale Robercik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 warka CXXXV, dnia 23.02.2013, Robust Porter Skład: -słód Pale Ale - 4,5kg -słód czekoladowy 600 EBC Anglia- 0,3kg -słód Cristal II - 0,3kg - słód carahell - 0,2kg -jęczmień palony belgijski - 0,5kg - chmiel chinook - 30g - chmiel cascade - 20g - chmiel Challenger - 20g Zacieranie: 52stC - 15min 67stC - 90min 78stC - 5min gęstwa Scottish ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 warka CXXXVI, dnia 02.03.2013, Robust Porter Skład: -słód Pale Ale - 5kg -słód czekoladowy 1200 EBC Anglia- 0,3kg - słód carahell - 0,5kg - jęczmień palony belgijski - 0,3kg - chmiel chinook - 30g - chmiel cascade - 30g - chmiel Challenger - 30g Zacieranie: 52stC - 15min 67stC - 90min 78stC - 5min gęstwa Scottish ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 warka CXXXVII, dnia 23.03.2013, Stout wędzony Skład: -słód wędzony - 1,5kg belgijski -słód wędzony - 3,5kg - Bestmalz -słód brown Anglia - 0,5kg -słód Carafa 2 - 0,5kg Zacieranie: 55stC - 25min 66stC - 90min Gotowanie/chmielenie: 90min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 warka nr CXXXVIII, dnia 30.03.13, Blond. - słód pilzneński - 3kg - słód Pale Ale - 2,5kg - słód pszeniczny - 0,5kg zacieranie: 55°C - 5 min 63°C - 30min 72°C - 25min 78°C - 1min drożdże THG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2013 (edytowane) warka nr CXXXIX, dnia 13.04.13, Blond. - słód pilzneński - 4kg - słód Pale Ale - 2,5kg - słód pszeniczny - 0,5kg zacieranie: 55°C - 5 min 63°C - 30min 72°C - 25min 78°C - 1min drożdże THG Edytowane 13 Kwietnia 2013 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2013 warka nr CXL, dnia 01.05.13, AIPA - słód pilzneński - 7kg - słód Amber - 0,25kg - słód Cara Gold - 0,25kg zacieranie: 55°C - 5 min 63°C - 30min 72°C - 25min 78°C - 1min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Jakby co, to tu się warzy. Obecnie powtarzam warki więc nie zamieszczam receptur. Dziś RIS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się