quhcik Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tak. Ot te skróty myślowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Sory popieprzyłem notatki ten kożlak był na drożdżach w34/70. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ElGreco Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Sory popieprzyłem notatki ten kożlak był na drożdżach w34/70. O, i to Drogi Jerzy są drożdże które bardziej pasują do koźlaka niż S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 (edytowane) Sory popieprzyłem notatki ten kożlak był na drożdżach w34/70. Prawie zupełnie to samo co S-04 :D Edytowane 20 Grudnia 2015 przez ThoriN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Oj tam, oj tam. Ale dzięki spotkaniu w sobotę dowiedziałem się parę fundamentalnych rzeczy, i wyłapałem parę w sumie prostych błędów które popełniam w warzeniu. I teraz tylko ku lepszemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guest_1 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Oj tam, oj tam. Ale dzięki spotkaniu w sobotę dowiedziałem się parę fundamentalnych rzeczy, i wyłapałem parę w sumie prostych błędów które popełniam w warzeniu. I teraz tylko ku lepszemu. Może podziel się tymi prostymi błędami...może też je robię i żyję w nieświadomości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Po pierwsze primo drożdże rozpuszczać tylko i wyłącznie w wodzie bez żadnych dodatkow, po drugie do wrzenia doprowadzać pod przykryciem, ale wrzenie brzeczki już najlepiej bez lub minimalnie przykryte i absolutnie do dolniaka nie dawać drożdży do brzeczki o temp. wyższej niż 15st. Sory ale te błedy podstawowe popełniałem, ale teraz o nich wiem. 1-sza warka uwzględniająca poprawki niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Mój po roku jest naprawdę dobry. Po miesiącu ledwo nadawał się do picia. Ja pierdzielę od dziś zaczynam ciemne piwa odkładać do dłuuuugo terminowania leżakowego. Kurna tylko ile zrobić jak spożycie u mnie spore. Ale Krzysiu pełen szacun za ten rok. E tam, niedobre było, to i nie piłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 6 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Krzyś dla ciebie odłożyłem 2- but. tego kożlaka. Jakoś ci je dostarczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki Edytowane 7 Lutego 2016 przez krzysiek9999 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Zakopałem głeboko w garażu skrzyneczkę tego konkursowego. Ale muszę przyznać że w miarę ubywania go z innych skrzynek coraz bardziej mi smakowało. A stało bagatela 3-y miesiące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się