Jasiu Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Przede wszystkim to śmiech z formuły oceniania takiej bitwy, także don't hate the player, hate the game. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Wiedziałem że wyjdzie z tego taka gówno-burza, ale tak to już jest na tym forum jak się okazuje że ktoś z dużo mniejszym stażem odniesie jakiś sukces. Wtedy zazdrość i złośliwość przemawia przez tych ekspertów bo im się udało coś tam wygrać dopiero po setnej warce. To jest dopiero gorycz... i szukanie teraz wymówek że konkurs miał złe zasady, doprawdy zabawne. Dobre piwo zawsze się obroni, więc jeżeli uważasz, że lukas taki spec namów go na wzięcie udziału w normalnym konkursie piwowarskim, zobaczymy jak mu pójdzie może rośnie nam nowy medalista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
streetcleaner Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dobrze się to wszystko czyta z lekkim uśmiechem. Jestem początkującym piwowarem /6 warek/ i muszę przyznać, że dzięki takim polemikom nabrałem dużo pokory w warzeniu piwa. Też myślałem, że udana pierwsza warka i już poleci. Niestety nie.... Dużo czytania i pracy przede mną. Dzięki za impuls do nauki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Do sukcesu to jeszcze droga daleka. Na razie to pierwsza wygrana bitwa, w dodatku z dużą pomocą znajomych więc nie przesadzajmy z tą zazdrością Ja życzę koledze przede wszystkim tego żeby warzył coraz lepsze piwa i nie obrastać w piórka po "sukcesach" bo dobry piwowar to taki, który potrafi wyciągać wnioski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Wiem,że siarka to stres wynikający z temperatury, ale dziękuję Zawsze można cytrynianu miedzi sypnąć. Gdzie to znalazłeś / skąd to wymyśliłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 11 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 lukas95 poczytaj tutaj: http://www.wiki.piwo.org/Siarkowod%C3%B3r - bardziej ogólnikowo na ten temat się już po prostu nie da. Musisz się przłyłożyć lepiej do zacierania aby komórki drożdży w początkowym etapie fermentacji miały obfity dostęp do substancji wzrostowych (aminokwasy, fosforany, mikroelementy, kwasy tłuszczowe, no i cukry), możesz też podnieść trochę temperaturę podczas końcowych etapów fermentacji. To taka moja sugestia pod warunkiem, że jesteś pewny, że to nie jest sprawka infekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się