ANalfabeta Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Hej, Pytanie z gatunku błahych. Kupiłem zacisk na wąż, żeby regulować przepływ np. przy filtracji.Do tego wąż silikonowy 9/13, bo taki był sugerowany w BA. Wydaje się jednak, że jest za duży, bo zamknięcie choć na jeden ząbek zamyka prześwit. Jaki więc wymiar użyć, żeby móc używać zacisk bez przeszkód ? Dodam, że 9/13 świetnie sprawuje się w połączeniu kranik-zaworek grawitacyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emsc Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Ja reguluje kranikiem przepływ. Możesz pilnikiem rozszlifować ten zacisk, ja tak zrobiłem i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Niby można podszlifować, ale pod jaki rozmiar w takim razie zrobiony jest zacisk. Regulacja kranikiem zapowietrza mi wąż, a to ponoć niepożądany efekt. Chyba, że niekoniecznie i bezsensowne moje obawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 (edytowane) Niekoniecznie. Utlenienia na gorąco nie ma większego zaznaczam większego wpływu na efekt końcowy czyli gotowe piwo. Ja przepływ też reguluję zaworem Edytowane 8 Stycznia 2016 przez morfitru75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jutro jeszcze powalczę z tematem na żywo, ale póki co możliwość regulacji zaworem brzmi uspokajająco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szakal75 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Tylko że z zaworem tym plastikowym jest często tak że przeważnie się odkręca, ja miałem tak kilka razy i przepływ jest większy niż ustalony na początku więc trzeba pilnować . Pewnie dlatego zakłada się zacisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Z pewnością są jakieś alternatywne rozwiązania użytkowników typu DIY.Rzuciło się coś komuś w oczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 8 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 ja mam duzy spinacz do bielizny :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi