Pun kOmora Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia Odmiana: uniwersalna Średnia zawartość alfakwasów: ok 14% Krótki opis: Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych.Intensywny aromat skórki cytryny oraz igieł sosnowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.ro Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Witam.Pilem single hopa browaru Reden,calkiem niezly nieco podobny do nelsona,enigmy ten aromat bialego wina gdzie sie pląta w smaku,delikatna zywica moze tez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheCurlyMoose Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zrobiłem niedawno single hopa na tym chmielu. Zasyp 100% Pale Ale, fermentowane na US-05. W sumie wrzuciłem 100 g na 25 l, bez chmielenia na zimno. Aromat intensywny, lekka żywica i cytryna. W smaku jest jeszcze lepiej. Intensywna, ale krótka goryczka. Takie ukłucie w język po, którym przychodzi słodowość. Wiem, że chmiele się dość mocno od siebie różnią w zależności od rocznika, polecam zbiór 2015. Na pewno będę się starał powtórzyć w kolejnym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 piję właśnie domowego american stouta z southern cross na goryczkę - polecam, czysto grejpfrutowa, krótka i owocowa. bardzo fajny chmiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi