Pun kOmora Posted January 17, 2016 Share Posted January 17, 2016 Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia Odmiana: uniwersalna Średnia zawartość alfakwasów: ok 14% Krótki opis: Chmiel o właściwościach zarówno goryczkowych jak i aromatycznych.Intensywny aromat skórki cytryny oraz igieł sosnowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mr.ro Posted March 26, 2016 Share Posted March 26, 2016 Witam.Pilem single hopa browaru Reden,calkiem niezly nieco podobny do nelsona,enigmy ten aromat bialego wina gdzie sie pląta w smaku,delikatna zywica moze tez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheCurlyMoose Posted April 12, 2016 Share Posted April 12, 2016 Zrobiłem niedawno single hopa na tym chmielu. Zasyp 100% Pale Ale, fermentowane na US-05. W sumie wrzuciłem 100 g na 25 l, bez chmielenia na zimno. Aromat intensywny, lekka żywica i cytryna. W smaku jest jeszcze lepiej. Intensywna, ale krótka goryczka. Takie ukłucie w język po, którym przychodzi słodowość. Wiem, że chmiele się dość mocno od siebie różnią w zależności od rocznika, polecam zbiór 2015. Na pewno będę się starał powtórzyć w kolejnym roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LUBIE_GRAC_W_GRY_WIDEO Posted March 30, 2017 Share Posted March 30, 2017 piję właśnie domowego american stouta z southern cross na goryczkę - polecam, czysto grejpfrutowa, krótka i owocowa. bardzo fajny chmiel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts