Mat89 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Witam, Mam pytanie co do receptury na Milk Stouta. Chciałbym żeby wyszedł pełny w smaku i mocno czekoladowy. Receptura poniżej. 4,5 kg Pale Ale Pszeniczny jasny 500g Carafa Special II 500g Carafa Special III 300g Pszeniczny czekoladowy 300g Płatki owsiane 500g Laktoza 500g Drożdże S-04 I teraz kilka pytań, czy zacierać wszystkie słody razem czy najpierw jasne i część ciemnych np. czy wszystkie ciemne później. Kolejne pytanie czy jedna paczuszka drożdży wystarczy na planowane 16 blg i 20 litrów piwa. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonBeer Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Wszystko dawaj od początku. 1 paczka drożdży spokojnie wystarczy. Nie warzyłem Milk Stouta ale wydaje mi się, że za dużo masz Carafy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrickll Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Daj mniej słodów palonych, max 10% zasypu i syp od początku. Możesz dodać też jakiegoś karmelowego. No i oczywiście dla mnie stout bez jęczmienia palonego to nie stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się