Mat89 Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Witam, Mam pytanie co do receptury na Milk Stouta. Chciałbym żeby wyszedł pełny w smaku i mocno czekoladowy. Receptura poniżej. 4,5 kg Pale Ale Pszeniczny jasny 500g Carafa Special II 500g Carafa Special III 300g Pszeniczny czekoladowy 300g Płatki owsiane 500g Laktoza 500g Drożdże S-04 I teraz kilka pytań, czy zacierać wszystkie słody razem czy najpierw jasne i część ciemnych np. czy wszystkie ciemne później. Kolejne pytanie czy jedna paczuszka drożdży wystarczy na planowane 16 blg i 20 litrów piwa. Z góry dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBeer Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Wszystko dawaj od początku. 1 paczka drożdży spokojnie wystarczy. Nie warzyłem Milk Stouta ale wydaje mi się, że za dużo masz Carafy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrickll Posted January 21, 2016 Share Posted January 21, 2016 Daj mniej słodów palonych, max 10% zasypu i syp od początku. Możesz dodać też jakiegoś karmelowego. No i oczywiście dla mnie stout bez jęczmienia palonego to nie stout. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.