dori Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 WLP300 Hefeweizen Ale Yeast This famous German yeast is a strain used in the production of traditional, authentic wheat beers. It produces the banana and clove nose traditionally associated with German wheat beers and leaves the desired cloudy look of traditional German wheat beers. Attenuation: 72-76% Flocculation: Low Optimum Fermentation Temperature: 68-72°F Alcohol Tolerance: Medium WLP300 Hefeweizen Ale Yeast Ten słynny niemiecki szczep drożdży jest używany w produkcji tradycyjnych, autentycznych piw pszenicznych. Produkuje aromaty bananowe i goździkowe, tradycyjnie kojarzone z niemieckimi piwami pszenicznymi i pozostawia pożądaną w tych piwach mętność. Odfermentowanie: 72-76% Flokulacja: Niska Optymalna temperatura fermentacji: 20-22°C Tolerancja na alkohol: Średnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Wg tabeli na wiki to jest szczep porównywalny z Wyeast 3068. Ale czy to jest identyczny szczep drożdży? Czy tylko podobny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 Szczep jest identyczny, ale możesz spodziewać sie drobnych różnic, każda fabryka namnaża je po swojemu, z czasem drożdże lekko zmieniają swój charakter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się