nymons Opublikowano 5 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Zapraszamy na cykl szkoleń sensorycznych organizowanych przez Małopolski Oddział Terenowy Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Cykl szkoleń obejmie trzy spotkania w dniach 5,6,12.03.2016. Każde ze spotkań potrwa około 3-3,5 godzin (14:00-17:30). W trakcie szkolenia przedstawione zostaną związki aromatyczno-smakowe jakie można spotkać w piwie. Cechy piwa zostaną przedstawione w oparciu o zestaw 20 próbek aromatów Flavor Active i obejmą następujące związki: dwuacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, mokry papier, fenolowy, kwaśny, siarczek dimetylu (DMS), masłowy, H2S, aldehyd octowy, olejek chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarnisty, etyloheksanian, maślan etylu, aromat koci, aromat świeżo skoszonej trawy, kwas kaprylowy. W ramach szkolenia przewidziane jest degustowanie próbek piwa z powyższymi związkami. Zdolność do prowadzenia pojazdu po szkoleniu należy oszacować według własnych predyspozycji - na każdym szkoleniu przewidziane jest 6-8 próbek o pojemności ok. 50-70ml. Szkolenie poprowadzą znani w środowisku lokalnym (i nie tylko) sędziowie piwni: Mateusz Górski, Kuba Rosiek, Michał Mielczarek (a.k.a. Miniak). Koszt całego cyklu szkoleń wynosi 200zł. Dla członków PSPD cena wynosi 150zł za komplet trzech spotkań. Nie przewidywany jest udział w pojedynczych degustacjach. Na szkolenie przewidzianych jest 15 miejsc. Chęć udziału należy zgłaszać za pośrednictwem formularza dostępnego pod adresem: https://docs.google.com/forms/d/1UrYt1GbwGzsArueVQOuQc6yzAiFZ1nKlTvtiW741nEE/viewform W celu potwierdzenia udziału należy dokonać wpłaty na konto: Szymon Natanek 12 1140 2004 0000 3402 4070 8361 W tytule proszę podać: Imię i nazwisko Ze względu na duże zainteresowanie kursem prosimy o jak najszybsze dokonanie wpłat. Osoby, które nie dokonają wpłaty w przeciągu tygodnia zostaną wykreślone z listy uczestników, a formularz rejestracji zostanie ponownie udostępniony. Podsumowanie: Termin szkolenia: 05.03.2016 14:00-17:30 06.03.2016 14:00-17:30 12.03.2016 14:00-17:30 Miejsce: House of Beer, ul. Tomasza 35, Kraków Rejestracja: https://docs.google.com/forms/d/1UrYt1GbwGzsArueVQOuQc6yzAiFZ1nKlTvtiW741nEE/viewform Wpłaty: Szymon Natanek 12 1140 2004 0000 3402 4070 8361 Tytuł: Imię i nazwisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadi Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Będzie planowana następna edycja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malupi Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Zapraszamy na cykl szkoleń sensorycznych organizowanych przez Małopolski Oddział Terenowy Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych. Cykl szkoleń obejmie trzy spotkania w dniach 5,6,12.03.2016. Każde ze spotkań potrwa około 3-3,5 godzin (14:00-17:30). W trakcie szkolenia przedstawione zostaną związki aromatyczno-smakowe jakie można spotkać w piwie. Cechy piwa zostaną przedstawione w oparciu o zestaw 20 próbek aromatów Flavor Active i obejmą następujące związki: dwuacetyl, skunksowy, merkaptan, metaliczny, mokry papier, fenolowy, kwaśny, siarczek dimetylu (DMS), masłowy, H2S, aldehyd octowy, olejek chmielowy, octan izoamylu, geraniol, ziarnisty, etyloheksanian, maślan etylu, aromat koci, aromat świeżo skoszonej trawy, kwas kaprylowy. W ramach szkolenia przewidziane jest degustowanie próbek piwa z powyższymi związkami. Zdolność do prowadzenia pojazdu po szkoleniu należy oszacować według własnych predyspozycji - na każdym szkoleniu przewidziane jest 6-8 próbek o pojemności ok. 50-70ml. Szkolenie poprowadzą znani w środowisku lokalnym (i nie tylko) sędziowie piwni: Mateusz Górski, Kuba Rosiek, Michał Mielczarek (a.k.a. Miniak). Koszt całego cyklu szkoleń wynosi 200zł. Dla członków PSPD cena wynosi 150zł za komplet trzech spotkań. Nie przewidywany jest udział w pojedynczych degustacjach. Na szkolenie przewidzianych jest 15 miejsc. Chęć udziału należy zgłaszać za pośrednictwem formularza dostępnego pod adresem: https://docs.google.com/forms/d/1UrYt1GbwGzsArueVQOuQc6yzAiFZ1nKlTvtiW741nEE/viewform W celu potwierdzenia udziału należy dokonać wpłaty na konto: Szymon Natanek 12 1140 2004 0000 3402 4070 8361 W tytule proszę podać: Imię i nazwisko Ze względu na duże zainteresowanie kursem prosimy o jak najszybsze dokonanie wpłat. Osoby, które nie dokonają wpłaty w przeciągu tygodnia zostaną wykreślone z listy uczestników, a formularz rejestracji zostanie ponownie udostępniony. Podsumowanie: Termin szkolenia: 05.03.2016 14:00-17:30 06.03.2016 14:00-17:30 12.03.2016 14:00-17:30 Miejsce: House of Beer, ul. Tomasza 35, Kraków Rejestracja: https://docs.google.com/forms/d/1UrYt1GbwGzsArueVQOuQc6yzAiFZ1nKlTvtiW741nEE/viewform Wpłaty: Szymon Natanek 12 1140 2004 0000 3402 4070 8361 Tytuł: Imię i nazwisko Witam, Czy planujecie następne takie kursy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolaborant Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Planujecie kursy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Ze strony fb małopolskiego ot Kurs sensoryczny:• Kolejna edycja kursu sensorycznego wraca po wakacjach, tj. od września• Kurs będzie się odbywał w oparciu o próbki Flavor Active (jak ostatnio), lub Siebel• Zmianie ulega formuła kursu - tym razem kurs odbywał się będzie w tygodniu wieczorową porą (wstępnie ustalone zostały środy w godz. 18-21)• Kurs będzie podzielony na trzy spotkania, które będą powtarzać się co miesiąc• Zapisy będą realizowane na cały cykl, lub na pojedyncze spotkania, tak więc będzie można "skompletować" cały kurs dogodnie według możliwości czasowych• Zaproponowany został również podstawowy wariant szkolenia sensorycznego bazujący na podstawowym pakiecie próbek (10 próbek) - na chwilę obecną poza potencjalnym zbadaniem rynku pod kątem zainteresowania takim szkoleniem, nie jest planowane jego zorganizowanie, a skupimy się na pełnym szkoleniu sensorycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się