Makaron Opublikowano 11 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2010 WLP060 American Ale Yeast Blend Our most popular yeast strain is WLP001, California Ale Yeast. This blend celebrates the strengths of California- clean, neutral fermentation, versatile usage, and adds two other strains that belong to the same 'clean/neutral' flavor category. The additional strains create complexity to the finished beer. This blend tastes more lager like than WLP001. Hop flavors and bitterness are accentuated, but not to the extreme of California. Slight sulfur will be produced during fermentation. Attenuation: 72-80% Flocculation: Medium Optimum Fermentation Temperature: 68-72°F Alcohol Tolerance: Medium High WLP060 American Ale Yeast Blend Naszym najbardziej popularnym szczpem drożdży jest WLP001, California Ale Yeast. Ta mieszanka gloryfikuje moc czystej, neutralnej fermentacji, uniwersalnego użytku i dodaje dwa szczepy , które należą do tej samej rodziny drożdży czystych/neutralnych smakowo. Dodatkowe szczepy tworzą kompleksowość w gotowym piwie. Ta mieszanka smakuje bardziej jak lager niż WLP001. Smaki chmielowe i goryczka jest podkreślona, ale nie do ekstremum jak w przypadku California. Podczas fermentacji jest produkowana mała ilość siarki. Odfermentowanie: 72-80% Flokulacja: Średnia. Temperatura fermentacji: 20-22°C. Tolerancja na alkohol: Średnio wysoka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Czy te drożdże dadzą radę przerobić RIS-a? Określenie tolerancji na alkohol "medium-high" nie jest zbyt precyzyjne Celuję w jakieś 25 Blg. Użyłbym gęstwy tych drożdży po Black IPA 18 Blg. Staram się tak to zaplanować, żeby następnego dnia po butelkowaniu Black IPA zadać je do RIS-a. Uda się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się