Jump to content

Długość filtracji


Recommended Posts

Możesz otworzyć kranik na maksa i wszystko poleci dość szybko, jednak młóto się zbije i dupa czyli słaba wydajność, jak ustawisz 1,0-0,5 litra na minute to filtracja powinna przebiegać około 2godzin. A jak mniej to jeszcze dłużej.

 

U mnie filtracja/wysładzanie trwa między 90-120min. Ale zdarzyło się że filtracja może sprawić wiele problemu i trwać dłużej.

Link to comment
Share on other sites

Palmer zaleca  dla domowych piwowarów tempo wysładzania do 1l/min ,  a nikt nie zabrania wysładzać i wolniej , co tylko zwiększa wydajność , a w niektórych przypadkach filtracja przebiega znacznie wolniej . A ile można zrobić piwa z 6kg słodu wielkich zdolności matematycznych nie trzeba :cool:  .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.