WISIENKA Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Witam Mam pytanie ile u was trwa filtracja 6 kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jasiu Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Między 15 a 120 minut. paganhuragan 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WISIENKA Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 np 6 kg słodu pale ale mam spór z sąsiadem Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Możesz otworzyć kranik na maksa i wszystko poleci dość szybko, jednak młóto się zbije i dupa czyli słaba wydajność, jak ustawisz 1,0-0,5 litra na minute to filtracja powinna przebiegać około 2godzin. A jak mniej to jeszcze dłużej. U mnie filtracja/wysładzanie trwa między 90-120min. Ale zdarzyło się że filtracja może sprawić wiele problemu i trwać dłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiek9999 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 jak ustawisz 1,0-0,5 litra na minute to filtracja powinna przebiegać około 2godzin Wysładzasz 120 litrów? U mnie średnio filtracja trwa ok. pół godziny. Żytnie godzinę. GB... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WISIENKA Posted February 25, 2016 Author Share Posted February 25, 2016 Wysładzam normalnie do 20 litrów Link to comment Share on other sites More sharing options...
GB... Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Krzysiek, ciekawe wyliczenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
czeburaszka710 Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Palmer zaleca dla domowych piwowarów tempo wysładzania do 1l/min , a nikt nie zabrania wysładzać i wolniej , co tylko zwiększa wydajność , a w niektórych przypadkach filtracja przebiega znacznie wolniej . A ile można zrobić piwa z 6kg słodu wielkich zdolności matematycznych nie trzeba . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysztoń Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 (edited) U mnie z 6 kg słodów jęczmiennych, to ok 33-35 litrów brzeczki 12 blg po gotowaniu. Wysładzanie trwa ok.45 minut. Edited February 25, 2016 by Krzysztoń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now