Skocz do zawartości

Długość filtracji


WISIENKA

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz otworzyć kranik na maksa i wszystko poleci dość szybko, jednak młóto się zbije i dupa czyli słaba wydajność, jak ustawisz 1,0-0,5 litra na minute to filtracja powinna przebiegać około 2godzin. A jak mniej to jeszcze dłużej.

 

U mnie filtracja/wysładzanie trwa między 90-120min. Ale zdarzyło się że filtracja może sprawić wiele problemu i trwać dłużej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Palmer zaleca  dla domowych piwowarów tempo wysładzania do 1l/min ,  a nikt nie zabrania wysładzać i wolniej , co tylko zwiększa wydajność , a w niektórych przypadkach filtracja przebiega znacznie wolniej . A ile można zrobić piwa z 6kg słodu wielkich zdolności matematycznych nie trzeba :cool:  .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.