WISIENKA Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Witam Mam pytanie ile u was trwa filtracja 6 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiu Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Między 15 a 120 minut. paganhuragan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WISIENKA Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 np 6 kg słodu pale ale mam spór z sąsiadem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgorek Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Możesz otworzyć kranik na maksa i wszystko poleci dość szybko, jednak młóto się zbije i dupa czyli słaba wydajność, jak ustawisz 1,0-0,5 litra na minute to filtracja powinna przebiegać około 2godzin. A jak mniej to jeszcze dłużej. U mnie filtracja/wysładzanie trwa między 90-120min. Ale zdarzyło się że filtracja może sprawić wiele problemu i trwać dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 jak ustawisz 1,0-0,5 litra na minute to filtracja powinna przebiegać około 2godzin Wysładzasz 120 litrów? U mnie średnio filtracja trwa ok. pół godziny. Żytnie godzinę. GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WISIENKA Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Wysładzam normalnie do 20 litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Krzysiek, ciekawe wyliczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Palmer zaleca dla domowych piwowarów tempo wysładzania do 1l/min , a nikt nie zabrania wysładzać i wolniej , co tylko zwiększa wydajność , a w niektórych przypadkach filtracja przebiega znacznie wolniej . A ile można zrobić piwa z 6kg słodu wielkich zdolności matematycznych nie trzeba . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztoń Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) U mnie z 6 kg słodów jęczmiennych, to ok 33-35 litrów brzeczki 12 blg po gotowaniu. Wysładzanie trwa ok.45 minut. Edytowane 25 Lutego 2016 przez Krzysztoń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się