markus383 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Witajcie Chciałbym zapytać czy drożdże Safbrew T-58 poradzą sobie z brzeczką o blg ok. 20? Chciałbym, żeby odfermentowaly ja do 0blg. Ogólnie zainteresowany jestem drożdżami piwnymi, które odfermentowywuja takie duże wartości blg do zera. Pozdrawiam, Mateusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nachmieldalacz Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 BELGIAN ALE M27 500g Mangrove Jack's są wszystkożerne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Żukowski Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Mi M27 z MJ przejadly z 17 do 1,5. Sa zarloczne. Odfermentowanie będzie zależało od zacierania. Jak zatrzesz w wyzszej temperaturze, to chyba tylko infekcja pomoże zejść do zera. Przy takim ekstrakcie to popatrz jakie drożdże używają ludzie do barley wine i do RISa. Głębokie odfermentowanie na pewno beda mialy belgijskie szczepy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 3711 zżrerają do bardzo niskich wartości i są dość alkoholoodporne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Do zera to Ci może bretty zjedzą. Po innych zawsze coś zostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Cukru sypnij ze 2 kilo, to może i do zera zejdzie. Pytanie tylko po co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 tak z ciekawości,co chcesz uzyskać ? 0blg to mi się kojarzy jakoś z piwami po 0.99 zł ,jeszcze z 20 to może ładnie alko dawać po nosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Z mojego doświadczenia wynika, że niektóre belgijskie szczepy, po dodaniu cukru, oczywiście schodzą w okolice 0°Blg i piwo nie jest alkoholowe w odbiorze. Gorzej się jednak funkcjonuje, jak alkohol trafi do mózgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się