Samson_Miodek Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Witam wszystkich piwowarów! Po dwuletnim okresie czerpania wiedzy z tego forum oraz popełnieniu +\- 17 moze 20 warek postanowiłem usystematyzować swoje zapiski. Warka nr 21 Rooibos Ale Woda: Oaza biedronka 5l kranowki Zasyp: 3,80 Pale Ale Strzegom 0,30 carapils 0,20 Karmelowy 300 Zacieranie: 70min w 67stopniach Bez mashout Wysladzanie do 33litrow woda o temp 71 stopni Chmielenie: 19g Iunga na 60' Łyżeczka mchu irlandzkiego na 15' 117g rooibos w saszetkach na 5' 25l do fermentora z użyciem 1l startera FM Wichrowe wzgórza na mini warce. Drożdże zadane w 23stopniach. Edytowane 16 Marca 2016 przez Samson_Miodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samson_Miodek Opublikowano 15 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Wyszlo 12blg. Fermentacja tylko burzliwa 11 dni w 18 stopniach i 2 dni w 24 stopniach. Odfermentowalo do 2blg. Gestwa zebrana, po kilku dniach leżakowania piwo mega klarowne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samson_Miodek Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Warka 22 Edytowane 13 Marca 2019 przez Samson_Miodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się