Samson_Miodek Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 (edited) Witam wszystkich piwowarów! Po dwuletnim okresie czerpania wiedzy z tego forum oraz popełnieniu +\- 17 moze 20 warek postanowiłem usystematyzować swoje zapiski. Warka nr 21 Rooibos Ale Woda: Oaza biedronka 5l kranowki Zasyp: 3,80 Pale Ale Strzegom 0,30 carapils 0,20 Karmelowy 300 Zacieranie: 70min w 67stopniach Bez mashout Wysladzanie do 33litrow woda o temp 71 stopni Chmielenie: 19g Iunga na 60' Łyżeczka mchu irlandzkiego na 15' 117g rooibos w saszetkach na 5' 25l do fermentora z użyciem 1l startera FM Wichrowe wzgórza na mini warce. Drożdże zadane w 23stopniach. Edited March 16, 2016 by Samson_Miodek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samson_Miodek Posted March 15, 2016 Author Share Posted March 15, 2016 Wyszlo 12blg. Fermentacja tylko burzliwa 11 dni w 18 stopniach i 2 dni w 24 stopniach. Odfermentowalo do 2blg. Gestwa zebrana, po kilku dniach leżakowania piwo mega klarowne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samson_Miodek Posted March 16, 2016 Author Share Posted March 16, 2016 (edited) Warka 22 Edited March 13, 2019 by Samson_Miodek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now