Jump to content

Browar Biały Orzeł


Recommended Posts

Witam wszystkich piwowarów! Po dwuletnim okresie czerpania wiedzy z tego forum oraz popełnieniu +\- 17 moze 20 warek postanowiłem usystematyzować swoje zapiski.

 

Warka nr 21

Rooibos Ale

 

 

Woda:

Oaza biedronka

5l kranowki

 

Zasyp:

3,80 Pale Ale Strzegom

0,30 carapils

0,20 Karmelowy 300

 

 

Zacieranie:

70min w 67stopniach

Bez mashout

Wysladzanie do 33litrow woda o temp 71 stopni

 

 

Chmielenie:

19g Iunga na 60'

Łyżeczka mchu irlandzkiego na 15'

117g rooibos w saszetkach na 5'

 

25l do fermentora z użyciem 1l startera FM Wichrowe wzgórza na mini warce.

Drożdże zadane w 23stopniach.

Edited by Samson_Miodek
Link to comment
Share on other sites

Wyszlo 12blg. Fermentacja tylko burzliwa 11 dni w 18 stopniach i 2 dni w 24 stopniach. Odfermentowalo do 2blg. Gestwa zebrana, po kilku dniach leżakowania piwo mega klarowne.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.