ANalfabeta Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Hej, Mam dostęp do używanych bojlerów z kwasówki. Widok ogólny w załączniku.Mają pojemnośc nominalną 120l, ale na skróty licząc dałoby się uwarzyć coś koło 80l Chciałbym grzać taboretem gazowym i moje główne pytanie brzmi czy widoczny na zdjęciach kołnierz na dole zbiornika nie będzie przeszkodą w spalaniu propanu ? Dodam, że średnicą idealnie mieści się na taborecie zostawiąjąc po kilka centymetrów zapasu w rogach. Zamierzam odciąć górę na linii górnego zgrzewu i dospawując kawałek płaskownika zrobić z odciętej "kopuły" pokrywę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Myślę, że nie powinno robić to problemów. Ja mam tak obudowany palnik i żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Pocieszające Dziękuję. Pytanie kolejne. Na jakiej wysokości wyspawać mufe/kran, żeby bezproblemowo zlewaćfiltrat (pewnie docelowo w środku wyląduje jakaś odmiana filtra) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anmar Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Jakiej grubości ścianka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Ciężko zmierzyć, ale "pod palcem" około 1,5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi