Tomasst Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 (edytowane) Cześć Wam wszystkim. Czy są tu u nas jacyś browarnicy Rybniccy, którzy spotykają się, żeby wymienić się spostrzeżeniami? Z chęcią przyniósłbym pół skrzynki American amber ale na mozaice do powybrzydzania Edytowane 25 Marca 2016 przez Tomasst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Hej, Znam jednego. Ja osobiście studiuję za granicą ale często bywam w Rybniku (żona) więc kiedyś można by się umówić na jedno lub dwa. Ogólnie to w Rybniku kiepsko . Ciężko nawet znaleźć sklep z dużym wyborem piw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Zpraszamy na spotkania piwowarów domowych do Jastrzębia.Następne robimy w połowie maja. Obserwujcie wątek Jastrzębskiej Akcji Piwowarskiej na piwo.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 (edytowane) super. z chęcią wpadnę A co do tej posuchy w Rybniku... Wczoraj RISa BA z Doctor brew na kranie mieli w Geszynku Edytowane 26 Marca 2016 przez Tomasst Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 Wczoraj RISa BA z Doctor brew Gdzie jeszcze na świętach jak byłem i wypytywałem (nie na forum) to nikt nie był mi w stanie wskazać dobrego miejsca? Aż mi się smutno zrobiło, że mnie nie ma a w internetach nie mogłem obczaić gdzie kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasst Opublikowano 26 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 noo, postarali się na te święta. jest podpięta beczka 30l z tym RISem. To daj znać jak będziesz znowu, coś wychylimy zacnego. Często mają perełkę jakąś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacier Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam jestem nowym piwowarem w Rybniku obecnie druga warka w trakcie fermentacji pierwsza lezakuje niestety narazie brewkity ale trzecia juz z zacieraniem bedzie Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez Zacier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Cześć wszystkim z Rybnika i nie tylko, mam nadzieje, że będzie nas więcej bo Rybnik to jakaś pustynia chyba A co do sklepu z ciekawszym piwem, to jeśli jeszcze nie byliście, to polecam Alkoholowe Maszkety na Wyzwolenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacier Opublikowano 18 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2016 Można tam coś kupić do warzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Cześć Pozdrawiam Was z Rydułtów. Piwowarów w Rybniku trochę jest kilku bardzo doświadczonych faktycznie, że warto się spotkać, poznać, wymienić się doświadczenieniem i wspólnie zdegustować swoich piw. Co jakiś czas organizujemy pokazy warzenia piwa. W listopadzie planujemy kolejny pokaz tym razem w Rydułtowskiej restauracji Willa Dobrym miejscem na spotkanie może być Geszynk w każdy wtorek piwa kraftowe są po 7PLN. W Geszynku prawdopodobnie działa piwny depozyt http://www.piwo.org/topic/21067-piwny-depozyt-rybnik-geszynk Do zobaczenia przy piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 (edytowane) Można tam coś kupić do warzenia? Nie, ale sporo jak na Rybnik kraftów. Uczciwie trzeba przyznać, że pracuję w tym sklepie, ale nie jest mój, także nie traktujcie tego jako reklamy, po prostu staram się żeby jakieś rozsądne rzeczy na półce stały Cześć Pozdrawiam Was z Rydułtów. Piwowarów w Rybniku trochę jest kilku bardzo doświadczonych faktycznie, że warto się spotkać, poznać, wymienić się doświadczenieniem i wspólnie zdegustować swoich piw. Co jakiś czas organizujemy pokazy warzenia piwa. W listopadzie planujemy kolejny pokaz tym razem w Rydułtowskiej restauracji Willa Dobrym miejscem na spotkanie może być Geszynk w każdy wtorek piwa kraftowe są po 7PLN. W Geszynku prawdopodobnie działa piwny depozyt http://www.piwo.org/topic/21067-piwny-depozyt-rybnik-geszynk Do zobaczenia przy piwie Jak będzie już termin warzenia to wrzuć linka do wydarzenia albo tematu w tym wątku. Co do depozytu to na pewno działa, chociaż raczej trzeba by napisać "działa" bo już tam sporo czasu leży chyba z 5 moich piw i nic więcej, także sprężcie się w sezonie żeby to ruszyło Edytowane 19 Września 2016 przez majk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zacier Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Ja zabieram się za zacieranie w garażu kompletuje sprzęt do zacierania reszte mam i niedługo będę co weekend warzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 19 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Cześć 18 listopada robimy pokaz warzenia w Rydułtowach. http://www.piwo.org/topic/22121-pokaz-warzenia-piwa-w-rydu%C5%82towach-18112016/ Zapraszam będzie okazja się spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi