mig Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Witam i pozdrawiam wszystkich. Moje doświadczenia można na razie ograniczyć do 5 warek z nachmielonych ekstraktów. Niemniej jednak kompletuję sprzęt i jak zrobi się trochę cieplej zaczynam ważenie na poważnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Witam na forum !! Ja właśnie kompletuję browar... Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro_y Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Witam na forum, może mógłbyś uzupelnic profil, możliwe że w okolicy działa jakiś browar domowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
czara6 Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Witam kolejnego piwowara. Ja też na razie z puszek robię ale pomału zaczynam myśleć o zacieraniu. pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
hrapek Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Witaj na forum. Zabieraj się za zacieranie. To nic trudnego. Ja z puszki robiłem tylko raz. Potem już tylko zacieranie. Na pewno zawsze ktoś Ci tu pomoże w warzeniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wassyl Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Hej i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pieron Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 I ja witam i zachęcam do warzenia nie z puszki Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 I ja witam i zachęcam do warzenia nie z puszki Na razie nie mam warunków i sprzętu. W mieszkaniu nie mogę (żona nie toleruje piwa a co dopiero te zapachy z warzenia). Wiosną, jak będzie cieplej, będę kuchcić pod chmurką u mamy na wsi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 I ja witam i zachęcam do warzenia nie z puszki ... żona nie toleruje piwa ... Wiem coś na te tematy... zobacz linka z mojej sygnatury Link to comment Share on other sites More sharing options...
mig Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 I ja witam i zachęcam do warzenia nie z puszki ... żona nie toleruje piwa ... Wiem coś na te tematy... zobacz linka z mojej sygnatury Niestety, mniej więcej tak to wygląda. Ale czasem los się do mnie uśmiecha, bo żona jedzie z dziećmi na weekend do "mamusi", a wtedy ... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 (edited) "czasem los się do mnie uśmiecha, bo żona jedzie z dziećmi na weekend do "mamusi"" - masz w kompie w przeglądarce zapamiętane hasło dostępu do forum ?? Lepiej żeby nie p.s. widziałeś wiadomość na priv?? Edited January 13, 2010 by coelian Link to comment Share on other sites More sharing options...
keda Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 I ja witam i zachęcam do warzenia nie z puszki Na razie nie mam warunków i sprzętu. W mieszkaniu nie mogę (żona nie toleruje piwa a co dopiero te zapachy z warzenia). Wiosną' date=' jak będzie cieplej, będę kuchcić pod chmurką u mamy na wsi.[/quote'] To zrób na początek piwo pszeniczne - mojej żonie pomogło - przekonała się do piwa domowego . Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 To zrób na początek piwo pszeniczne - mojej żonie pomogło - przekonała się do piwa domowego . podobny efekt powinien mieć też jakiś słodkawy (jak najmniej gorzki) STOUT... Link to comment Share on other sites More sharing options...
anteks Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Ale czasem los się do mnie uśmiecha, bo żona jedzie z dziećmi na weekend do "mamusi", a wtedy ... . Witam , a co z fermentacją ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coelian Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 " Moja Mamićka pochazi z Rzeszowa " Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Witaj na forum mig i bierz się do zacierania. Ja zacieram od początku,a pierwsze trzy warki zacierałem jak żonka była w pracy. Wszystkie żonki na początku marudzą,oprócz jednej Dori Link to comment Share on other sites More sharing options...
cieplyl Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Witam krajana! Coś mi się wydaje, że teraz tylko będziesz czekał aż żona wyjedzie . Powodzenia przy zacieraniu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
admiro Posted January 13, 2010 Share Posted January 13, 2010 Wszystkie żonki na początku marudzą Na szczęście to nie prawda, a jak się znajdzie jakaś marudna to polecam wysłuchanie Grubson - One http://www.youtube.com/watch?v=nI5I39Gv84k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts