Radek.M Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam. Mam zamiar uwarzyć swoja pierwsza AIPA i mam problem z chmieleniem gdyż jestem nie doświadczony i tu prosil bym was o pomoc. Zasyp będzie następujący: pale ale 5kg, monachijski typ 2 1kg, wiedeński 1kg, chmiele: citra 50g, chinook 50g, cascade 50g, warrior 100g tyle ze ten na cicha, chciał bym uzyskać ibu okolu 70. Nie wiem kiedy dodać chmiel w których minutach gotowania. Dzięki z góry za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pigmei Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Kazdy (no moze 99%) korzysta z oprogramowania które pomaga w kwestiach o które pytasz. Ja korzystam z brewtarget. Ściągnij. Naucz się używać. Co do czasu chmielenia wyszukaj jakakolwiek recepture na aipa i wyciagnij wnioski. Jest o tym tez pelno artykułów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się