Arielos Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Możesz też spróbować obsypać dookoła trocinami, jeśli masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Trociny zakwaszą glebę, nie wiem na ile to może zaszkodzić uprawie. Na pewno skuteczne jest obsypanie popiołem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arielos Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Popiół też faktycznie pomaga. Wiesz, nie chodziło mi o obsypanie całości, tylko o zrobienie okręgu z trocin. Ale najprościej chyba odżałować te kilkanaście złotych i kupić Ślimakol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Na pewno skuteczne jest obsypanie popiołem. Popiół też faktycznie pomaga Taa - do pierwszego deszczu - a potem będziesz latał po każdej mżawce dosypywać Ślimaki mają to do siebie, że najwięcej ich wyłazi właśnie po deszczu, więc możesz nie zdążyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 1 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2016 (edytowane) Na pewno skuteczne jest obsypanie popiołem. Popiół też faktycznie pomaga Taa - do pierwszego deszczu - a potem będziesz latał po każdej mżawce dosypywać Ślimaki mają to do siebie, że najwięcej ich wyłazi właśnie po deszczu, więc możesz nie zdążyć Co racja to racja, obsypałem zgodnie z radą popiołem i faktycznie przez kilka dni był spokój, niestety po ostatnim deszczu ślimaki znów atakują. Najgorszy problem mam z odmianą Magnum. Dwa razy wychodził z ziemi i od razu zjedzony, teraz uciąłem butelkę i zrobiłem osłonę, ale nie wiem czy jeszcze wyjdzie. Sybilla i Perle natomiast wyrosły już na 2 metry. Edytowane 1 Czerwca 2016 przez Tobiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leon Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 macie może maila do Pani dr Urszuli Skomra? bo telefonicznie nie można się dodzwonić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldorn Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 dr Urszuli Skomra Zaznaczyłem ten tekst, wyszukiwarka podała link: http://sybilla.iung.pulawy.pl/_Z_Specjalne.html Nie prościej najpierw spytać wujka Gugle a jak nie odpowie to potem dopiero forum? Jak nie prościej to na pewno szybciej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonzn Opublikowano 21 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2020 Odkopie trochę temat. Jak czesto podlewać sztobry w doniczkach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi