N3MEZI5 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam czy zna ktoś moze przepis na słód, jak go zrobić i w jakich proporcjach dodać aby wyszło piwko pozdrawiam i dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Cześc. Napisz kilka słów o sobie w watku poitalnym A o słodzie masz tutaj http://www.piwo.org/forum/t870-Wlasny-slod.html . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Na wstępie powiedziałbym "Dzień dobry" Wyszukiwarka się kłania Własny słód EDYTA Spóźniłem się Edytowane 15 Stycznia 2010 przez Jejski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 oo tutaj kolega też dotarł. Juz ci poleciłem wyszukiwarkę, bo chyba nie zadałeś sobie trudu aby samemu wyszukać? Dlaczego uważasz, że inni mają poświęcać swój czas na rzeczy, które możesz wykonać sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam czy zna ktoś moze przepis na słód, jak go zrobić i w jakich proporcjach dodać aby wyszło piwko pozdrawiam i dziękuje Koledzy odpowiedzieli na Twoje pytanie, moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie Bo o co tak naprawdę Ci idzie, o słód czy o piwo? Jeżeli pytasz w jakich proporcjach go dodać, to znaczy, że nie masz bladego pojęcia o tym jak się warzy piwo. Słodowanie to jest w ogóle inna bajka. Najpierw naucz się robić piwo, następnie jeśli bardzo będziesz chciał weźmiesz się za słodowanie. Kiedyś fachy piwowara i słodownika były ze sobą ściśle powiązane. Praktycznie każdy browar posiadał własną słodownię. Te czasy jednak odeszły w przeszłość. Dziś zdecydowana większość browarów kupuje słód ze słodowni, Dzięki rozwojowi sklepów piwowarskich nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kupić taki sam, a częstokroć lepszy słód niż używają polskie browary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się