Skocz do zawartości

domowa kuchnia pod piwo


pogo

Rekomendowane odpowiedzi

@@FurioSan, tak jak sądziłem. Zlew taki, że gar i fermentor to tak na styk z myciem w tym, więc ja wolę zostać przy prysznicu (koniecznie dość głęboki brodzik)

 

@@rabbek, wszystko ładnie pięknie, ale po ponownym włączeniu zasilania płyta nie wróci do ostatniej pozycji tylko do pozycji 0... czyli brak grzania. A przyznam, że przez chwilę aż się napaliłem na to rozwiązanie, bo miałbym jak to zrobić. W sumie z grzałkami ta sama robota, a bardziej realne, ale chyba jednak nie jestem aż tak leniwy. Ale może jakby mieć taboret z analogowym nastawem mocy...

 

Takim jeszcze bonusikiem się pochwalę... w mieszkaniu będę miał pewną automatykę, zwaną zwykle "inteligentnym domem", więc co tylko będzie się dało to będę z tym spinał (lodówka do fermentacji w pierwszej kolejności). W sumie przepłacam w ten sposób co najmniej 4 razy w stosunku do bardziej standardowych rozwiązań, ale mam wszystko w jednym miejscu. Choćby czujka do lodówki z przełącznikiem zasilania lodówki za ok 200zł gdy takie rzeczy robi się bez problemu za 50zł...

Jakby płyta indukcyjna działała na pilota IR, to najpewniej dałbym radę zrobić z nią wszystko automatycznie :P

Edytowane przez pogo
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@Pogo - ten zlew nie jest na styk - jest to minimum co zapewnia komfort przy moim sprzęcie.

Co do mycia w łazience - twój cyrk - twoje małpy - ja za bardzo moje plecy szanuje.

 

Blaty z kamienia lub kompozytu nie są odporne na wilgoć ale ja bym wolał czuć się jak w szpitalu niż jak na cmentarzu - ale to kwestia estetyki 

 

Co do samego tematu to zgubiłem jego sens.

Chcesz się pochwalić?

Chcesz się pożalić?

Chcesz żeby cię ktoś przytulił?

Chcesz żeby inni ci zazdrościli ?

Chcesz może jeszcze czegoś innego?

 

Bo na pewno nie chcesz rady skoro każdą konstruktywną uwagę odrzucasz - rób jak chcesz i warz dalej! Nie możemy się doczekać!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chcę uniknąć jakichś głupich błędów.

Już się sporo dowiedziałem, jak choćby z tymi blatami... Mam jeszcze czas i pomyślę nad blachą, choć pewnie będzie drewno. Gdyby nie ty to miałbym laminat, więc tu dzięki :)

 

Opcję z grzałkami jeszcze przemyślę, poszukam po forum jak to powinno wyglądać.

 

Do odwróconej osmozy trzeba coś więcej niż trochę miejsca i dodatkowy zawór?

 

Hmm... jeśli konglomerat nie jest odporny na wilgoć to dlaczego robią z niego zlewy? (to pytanie poza "konkursem")

 

Edit:

Zajrzałem w neta i widzę, że stalowe blaty mogą całkiem dobrze wyglądać. Chyba się jednak przekonam. Nadal nie mam pomysłu co zrobić ze zlewem. Muszę poszukać, bo coś mi mówi, że można zrobić taki fajnie wlany w stalowy blat i wtedy rzeczywiście można zrobić duży, ładny i wygodny.

Jest jeszcze opcja "szkło", ale tu można mieć wątpliwości co do trwałości i pewnie koszty mnie przerosną.

Edytowane przez pogo
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

@@FurioSan, Jesteś w stanie podać minimalne rozmiary zlewu, w którym da się myć 50l gar?

Teoretycznie gar ma 40cm średnicy, więc zlew 41cm wydaje się wystarczający by wstawić do niego gar, ale między wstawić a myć jest pewna różnica... Ile rezerwy Twoim zdaniem potrzeba? Albo, jakie są wewnętrzne wymiary tego Twojego i jak oceniasz te rezerwy?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.