nymons Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Tuż przed długim weekendem zapraszamy na kolejne spotkanie z cyklu "O piwie, przy piwie". Myślą przewodnią na to spotkanie (ale nie jedyną) będą piwa lekkie i sesyjne. Piwa, które można wypić przy koszeniu trawy, a słoneczko grzejące w kapelusz nie skosi z nóg, jak i piwa które można pić cały wieczór w towarzystwie, bez zbytniego ryzyka upicia się. Masz fajne piwo, recepturę lub pomysł - podziel się.Liczymy na interesującą dyskusję, ale jednocześnie zachęcamy do przygotowania i pochwalenia się własnym wyrobem. Oprócz piw lekkich zgodnie z zasugerowanym pomysłem, na spotkanie przygotujemy przykładowe piwo z dodatkiem mięsnym według receptur zawartych w książce "Expertimental homebrewing" duetu Drew Beechum i Denny Conn. Wszystkich zainteresowanych jak smakuje mięso w piwie zapraszamy na degustację.Jeżeli macie pomysły na ciekawy temat do poruszenia na tym, lub na jednym z kolejnych spotkań, zapraszam do komentowania. Link do wydarzenia na FB: https://www.facebook.com/events/1740974699482007/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jakby ktoś wybierał się na spotkanie i mógł użyczyć jakąś gęstwę dowolnych drożdży do belgów, może być też z jakiś belgijskich sucharów, wystarczy mi koło 100ml, to byłbym wdzięczny Mógłbym się za niedługo odwdzięczyć Yeast Bay Brussels Brett ewentualnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się