czeburaszka710 Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 No to już kwestia gustu kto jakie lubi nagazowanie , zapomniałem dodać że sczykawką wlewam wrzątek bezpośrednio do butelek . Raczej wlewałem , bo od jakiegoś czasu gazuję w kiegach i rozlewam w butelki bezpośrednio z kiegów . Dla mnie lepsze rozwiązanie , ponieważ ogranicza kontakt piwa z powietrzem i iluminuję kolejny możliwy etap kontaminacji . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 No to już kwestia gustu kto jakie lubi nagazowanie W sensie, że robię wyższe stężenie, bo samego cukru daję na butelkę nawet mniej (daję mniejszą objętość). iluminuję kolejny możliwy etap kontaminacji Proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeburaszka710 Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Spoko , złe zrozumiałem . Mnie 10ml odpowiada bo wygodniej dzielić jak mam butelki npr. 0,33 czy 0,4l . Przy 10ml dość długa skala na sczykawce npr. 15ml i tyle . Teraz to wygląda tak Edytowane 12 Lipca 2016 przez czeburaszka710 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się