Skocz do zawartości

Pale Ale na Saazie


buber

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł na lekkie piwo na letniego grilla, proszę o ocenę, czy będzie to w ogóle pijalne:

 

Receptura na ok. 15 litrów, 12.5 Blg, IBU 52

3 kg pale ale Strzegom

0,3 kg karmelowy 30 Strzegom

 

Zacieranie: 60 minut w temp. 67-68 stopni C

 

Chmielenie:

60' - Magnum - 20 g

15' - Saaz - 25 g

5' - Saaz - 25 g

 

Fermentowane na gęstwie z US-05 

 

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, nie chcę chmielić na zimno :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.