shobu1 Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 (edytowane) Witam, zabieram się do uwarzenia drugiej warki, i mój wybór padł na weizena 12 BLG. Pomyślałem, że fajnie by jakoś urozmaicić smak i na cichą dodać japońską zieloną herbatę Matcha, w formie pudru. I tu moje pytanie drodzy forumowicze, ile takie herbaty mógłbym wsypać aby nie wyszło mi całkowicie zielone piwo, a jedynie smak tej herbaty był dodatkiem. Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia byłbym niezwykle wdzięczny za pomoc Edytowane 9 Maja 2016 przez shobu1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nomad Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Polecam najpierw wykonanie czystego stylowego weizena, co nie jest latwe (sam już uwarzylem 4 i każdy calkiem inny). A później dodatki. A jeśli chodzi i herbatę jako przyprawę to bardziej bym polecał Tobie witbiera. Igorrodz, shobu1 i dirk gently 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 9 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2016 Dawałem 50g. Piwo było o profilu belgijskim. Planuje jeszcze raz zrobić podobnie ale już na neutralnych drożdżach. Taniny dawały mocno już w tym piwie - nie wiem czy czas czy ilość lepiej zmienić aby to ograniczyć. Jeśli piles matcha to w tym piwie zaraz ją byś znalazł ale jak jesteś w temacie zielony to jej nie znajdziesz. shobu1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się