zasada Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 W książce Browary Łodzi i regionu (fragmenty w .pdf na stronie wydawcy 1 i 2), znalazłem takie obrazy: Pomyślałem, że może ktoś z piwowarów domowych miał okazję zajmować się też domowymi lemoniadami, ale szukanie na piwo.org i b.biz nie przyniosło żadnego efektu. Szybkie szukanie szerzej dało jakieś wyniki (jak np. oranżada z serwatką), ale wciąż nic po polsku - co nie jest żadną tragedią, ale może ktoś ma doświadczenie i wie jak ugryźć temat. Rok temu napalałem się na pokrzywową (a żona zrobiła duuuuuużo octu jabłkowego) a teraz ta kefirowa się przypałętała. Jeśli coś ogarnę sam, będę raportował, tymczasem, macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 22 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 Ja robiłem parę razy Buzę. Nie wiem czy o takie coś CI chodzi, ale szczerze polecam - rewelacja! Szczególnie tak jak powinno się pić - z chałwą, najlepiej też domową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BretBeermann Opublikowano 23 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Ja gotuję napój gazowany w domu. Jak jest około 90-95 C cała warka do keg i na gaz (że jest zamknięty i nie jest imlozji). Nastepny dzien dam sorbinian potasu, i węglan. Edytowane 23 Maja 2016 przez BretBeermann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się