22plato Opublikowano 20 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 cześć. co z tą listą zgłoszonych piw, słabo ta organizacja konkursu wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 20 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jako szef jury biorę całą winę na siebie - nie uzgodniłem pewnych rzeczy z Carpe Kraft i w związku z tym pełną listę będę miał dopiero jutro wieczorem (paczki stoją w chłodzi i ciemności). W kwestii organizacji - dodatkowo odpadło / rozchorowało się 3 jurorów. Na szczęście w nieszczęściu Albae i Marcowego jest tak niewiele, że nie potrzeba eliminacji i we trzy dni damy radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Lista piwowarów, którzy zgłosili swoje piwa do konkursu (przepraszam za ewentualne literówki powstałe przy przepisywaniu ze zgłoszeń): Rye Stout: Szymon Synak Patryk Kranc Marek Lutowski Jarosław Trudziński Łukasz Śledziński Browar Fachowcy Bartłomiej Czarny Ireneusz Misiak Marcin Sumara, Daniel Skotnicki Paweł Powroźnik Artur Zajączkowski Zbigniew Hajdyła Michał Kordek Marcin Przybylski Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa Marcowe: Jarosław Trudziński Krzysztof Zach Mariusz Bystryk Jakub Eger Zbigniew Hajdyła Albae Cervesiae: Patryk Kranc Marek Lutowski Maciej Osiński Magdalena Bergmann W związku z powyższym komisje sędziowskie będą pracować zgodnie z poniższym harmonogramem (kalibracja już ruszyła): RS: - kalibracja w piątkowy wieczór (20:00), - eliminacje w sobotę od 11:00 - finały w niedzielę od 11:00 M/O: - kalibracja w piątkowy wieczór (20:00), - ocena w sobotę od 11:00 AC: - kalibracja w sobotę po południu, - finały w niedzielę od 11:00 Wybór najlepszego piwa Konkursu i ogłoszenie wyników w niedzielę popołudniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Jury złożone z certyfikowanych sędziów PSPD (dla Albae Cerevisiae dodatkowo Bartłomiej Łyczak – „odkrywca” stylu w archiwach toruńskich) oceniło zgłoszone piwa i wybrało laureatów w poszczególnych stylach: Rye Stout: Pierwsze miejsce zajął Patryk Kranc i otrzymuje: - 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Drugie miejsce zajęli Tomasz Podeszwa i Jakub Krupa i otrzymują: - 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Trzecie miejsce zajął Paweł Powroźnik i otrzymuje: - 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Marcowe/Oktoberfest: Pierwsze miejsce zajął Mariusz Bystryk i otrzymuje: - 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Drugie miejsce zajął Jakub Eger i otrzymuje: - 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Trzecie miejsce zajął Krzysztof Zach i otrzymuje: - 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Albae Cerevisiae: Pierwsze miejsce zajął Marek Lutowski i otrzymuje: - 25 kg pale ale Weyermann® + chmiele Citra i Simcoe po 3 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 3 szt ufundowane przez Browamatora - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Drugie miejsce zajęła Magdalena Bergmann i otrzymuje: - 15 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe po 2 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 2 szt - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Trzecie miejsce zajął Patryk Kranc i otrzymuje: - 5 kg pale ale Weyermann® + chmiel Citra i Simcoe 1 x 30 g + drożdże Fermentis US-05 - 1 szt - surowce piwowarskie od browaru Wąsosz - drożdże od Fermentum Mobile Z pośród zwycięzców poszczególnych kategorii Wielkie Jury wybrało Wielkiego Toruńskiego Mistrza Piwowarskiego, autora najlepszego piwa konkursu: Patryka Kranca dla którego Browar Wąsosz przewidział możliwość uwarzenia piwa według zwycięskiej receptury oraz przekazanie Piwowarowi część tego piwa. Dziękuję sędziom i sponsorom, zwycięzcom gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter90 Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Podacie dalsze miejsca czy tylko podium będzie? Chciałbym wiedzieć jak daleko byłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Rye Stout Patryk Kranc Tomasz Podeszwa, Jakub Krupa Paweł Powroźnik Łukasz Śledziński Marcin Sumara, Daniel Skotnicki Jarosław Trudziński Artur Zajączkowski Browar Fachowcy ;-) Zbigniew Hajdyła pozostali odpadli w eliminacjach Albae Cervesiae Marek Lutowski Magdalena Bergmann Patryk Kranc Maciej Osiński (tu chyba nie ma zaskoczenia) Marzen Mariusz Bystryk Jakub Eger Krzysztof Zach Jarosław Trudziński Zbigniew Hajdyła Nagrody od Wąsosza i Fermentum dotrą do nas w przyszłym tygodniu i my je roześlemy (lub przekażemy osobiście tam gdzie pojawiła się taka prośba) wraz z dyplomami. Browamator dostał namiary na laureatów, pani Karolina Jaworek biuro@browamator.pl dba o to aby piwowarzy otrzymali nagrody, więc ewentualny kontakt do niej. Browar Wąsosz już jest w kontakcie ze zdobywca tytułu Wielkiego Toruńskiego Mistrza Piwowarskiego w celu realizacji nagrody głównej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A kiedy można spodziewać się metryczek z eliminacji, skoro jest ich aż 6 do wysłania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 A kiedy można spodziewać się metryczek z eliminacji, skoro jest ich aż 6 do wysłania? Razem z metryczkami finałowymi, których jest aż 9 do opracowania. telek 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drifter90 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Dziękujemy widzę, że trzymam poziom w miarę trzeba się przebić powyżej 5 miejsca wreszcie na metryczki poczekam cierpliwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Prośba do organizatorów - dajcie znać na forum, gdy dotrą do was nagrody od Wąsosza i od Fermentum Mobile. To czy będę miał możliwość osobistego odbioru - zależy od tego, kiedy nagrody będą dostępne. Jesli chodzi o browamatora - to wysłałem do nich zapytanie - i oto odpowiedź od nich: "W dniach 4 listopada, 7 listopada oraz 9-10 listopada Biuro i magazyn BA będą zamknięte.Państwa wiadomość nie zostanie przekierowana.Na wszystkie maile otrzymają Państwo odpowiedź po 14.11." Edytowane 4 Listopada 2016 przez maro86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jak coś to dostałem już finałową metryczkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 7 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Jak tylko będziemy mieli nagrody od Wąsosza to damy znać (drożdże FM już czekają w lodówce). Marzen i Alba - metryczki poszły, jeśli ktoś nie dostał to proszę o kontakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Metryczka eliminacyjna do Rye stouta też doszła ;-) Tak z ciekawości - można wiedzieć jakie szczepy FM wysłało ;-) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielu Opublikowano 8 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 Dzisiaj wysłane zostały metryczki z eliminacji i z finałów w kategorii Rye Stout. Jeśli ktoś nie dostał, to proszę najpierw sprawdzić folder SPAM, dopiero potem do mnie na priv. Podziękowania dla organizatorów oraz gratulacje dla zwycięzców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telek Opublikowano 14 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Słody od Wąsosza będziemy konfekcjonować pojutrze w środę, więc od czwartku możliwy odbiór (ewentualnych zainteresowanych proszę o kontakt), wysyłka do pozostałych laureatów w przyszłym tygodniu, żeby drożdże nie przeleżały weekendu gdzieś u kurierów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro86 Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 (edytowane) BA zaczął już wysyłanie nagród ;-) Spodobało mi się ich podejście - "jak chcesz to dorzuć swoje zamówienie do tej nagrody - wyślemy je gratis ;-) " Edytowane 17 Listopada 2016 przez maro86 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 W sumie nie spotkałem sklepu, który by inaczej podchodził do tematu - i w sumie nic dziwnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się