piwowin.online Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 "Wildecki Browar Domowy" postanowił dzisiaj wymienić swoje piwa. Zabrał odleżakowane pilsy i zostawił dwie czerwone "świeżynki". Dziękujemy i pozdrawiamy swiątecznie.Aktualizacja depozytu:Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 2 sztWitbier "Browar Kazamata" – 1 sztAPA "Browar Kazamata" – 1 sztBritish Red Ale "Browar Kazamata" – 1 sztCalifornia Lager "Browar Kazamata" – 1 sztPumpkin Ale "Browar Domowy RAV" – 2 sztWitbier "Browar Domowy RAV" – 2 sztPils "hophead" – 3 sztBitter "Browar Boguchmiel" – 1 sztGrodziskie – 1 sztKolsch "Browar Nuta" – 1 sztJasne wędzone "hophead" – 2 sztPiwo świąteczne z chili "Browar ŁW" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 31 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Ojciec założyciel w pięknym stylu zakończył rok 2016. Po wczorajszej wizycie depozyt liczy 20 butelek czyli pełna skrzynka czeka na wymianę. Wszystkim piwowarom życzymy pomyślności i spełnienia marzeń w Nowym Roku.Aktualizacja depozytu:Schwarzbier "hophead" – 1 sztAIPA "hophead" – 1 sztBelgian Pale Ale "hophead" – 1 sztMilk Stout "hophead" – 1 sztIrish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 sztWitbier "Browar Kazamata" – 1 sztBritish Red Ale "Browar Kazamata" – 1 sztCalifornia Lager "Browar Kazamata" – 1 sztPumpkin Ale "Browar Domowy RAV" – 1 sztWitbier "Browar Domowy RAV" – 2 sztPils "hophead" – 3 sztBitter "Browar Boguchmiel" – 1 sztGrodziskie – 1 sztKolsch "Browar Nuta" – 1 sztJasne wędzone "hophead" – 2 sztPiwo świąteczne z chili "Browar ŁW" – 1 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Pierwsza wymiana piw w roku 2017 należy do browaru "Abstract Brew". Ciekawe style i oryginalne etykiety. Nie mieliśmy okazji spotkać się osobiście więc tą drogą pozdrawiamy. Aktualizacja depozytu: Dark rye IPA "Abstract Brew" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 2 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Milk Stout "hophead" – 1 szt Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt British Red Ale "Browar Kazamata" – 1 szt California Lager "Browar Kazamata" – 1 szt Pumpkin Ale "Browar Domowy RAV" – 1 szt Witbier "Browar Domowy RAV" – 1 szt Pils "hophead" – 3 sztBitter "Browar Boguchmiel" – 1 sztKolsch "Browar Nuta" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal9890 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Witam Zasiliłem depozyt Piwowin swoimi piwkami ( swoją drogą jestem ciekaw opinii ) i zabrałem 4 piwa. Na pierwszy ogień poszło AIPA 15 BLG "Hophead" Od razu zaznaczę że nie jestem doświadczonym sensorykiem, prawdę mówiąc oceniam pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość. Piwo schłodzone do mniej więcej 14 C. Barwa: Kolor? Z tym mam zawsze problemy , mocno zmętnione (nie mogłem się doczekać i piwo było otwarte niedługo po podróży więc osad mógł się wymieszać w transporcie). Piana: Biała, ładna, drobnopęcherzykowa, średnio trwała Aromat: Aromat mocno cytrusowy, świeży, rześki Nagazowanie: Odpowiednie dla stylu Smak: Smak orzeźwiający, dobry na lato. Piwo zacierane raczej na wytrawnie. Po fermentacji ciała troszeczkę zostało, piwo jest pełne nie ma mowy o wodnistym trunku. Goryczka średnia, wpasowała się w moje gusta ale czy to aby na pewno jest singel hop? Nigdy nie chmieliłem citrą na goryczkę więc nie mam doświadczenia ale smakuje bardzo podobnie do goryczki z chmielu magnum. Podsumowanie: Ogólnie dobre piwo. To jest mój ulubiony styl. Mam pytanie odnośnie fermentacji cichej. Czy ona miała miejsce? Na etykiecie mamy datę 03.12.16 a na kapslu 12.12.16 więc kapslowanie po 9 dniach od warzenia. To może tłumaczyć zmętnienie. Pozdrawiam piwowara i życzę równie udanych następnych warek. Kolejne opinie o piwkach będę wrzucał na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal9890 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Kolejne piwko, tym razem Grodziskie. Od razu zaznaczam, że nigdy nie piłem piwa w tym stylu więc nie mam się do czego odnieść. Barwa: Jasne, słomkowe?, bardzo klarowne Piana: Biała, ładna, drobnopęcherzykowa, średnio trwała Nagazowanie: Odpowiednie, dość mocne Smak: Lekko wędzony, lekko słony, orzeźwiający, goryczka niska. Aromat: Nie wiem czy to jest dobre określenie ale mi to pachnie... stajenką Podsumowanie: Nie będę ukrywał, że nie przepadam za piwami na wędzonym słodzie ale postanowiłem spróbować. Myślę, że piwo jest jak najbardziej udane tylko nie trafia w moje gusta. Nie wyczuwam żadnych wad, jest bardzo klarowne, gładkie, dobrze nasycone, lekkie. Pozdrawiam piwowara i życzę równie udanych następnych warek. Kolejne opinie o piwkach będę wrzucał na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 Wczoraj odwiedziła nas ½ "Browaru Rafikiusz". Ogromne dzięki za podzielenie się serowarskim doświadczeniem i pozdrawiamy drugą połowę browaru Aktualizacja depozytu: Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Dark rye IPA "Abstract Brew" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 2 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt British Red Ale "Browar Kazamata" – 1 szt California Lager "Browar Kazamata" – 1 szt Pumpkin Ale "Browar Domowy RAV" – 1 szt Witbier "Browar Domowy RAV" – 1 szt Pils "hophead" – 3 sztBitter "Browar Boguchmiel" – 1 sztKolsch "Browar Nuta" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 Nie ma to jak dobrze rozpocząć tydzień. A wszystko za sprawą "depozytowych" odwiedzin "Browaru Dwie Twarze". Aktualizacja depozytu: NZ APA 1 (Rakau) "Browar Dwie Twarze" – 2 szt NZ APA 2 (Vic Secret) "Browar Dwie Twarze" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 2 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt British Red Ale "Browar Kazamata" – 1 szt Pumpkin Ale "Browar Domowy RAV" – 1 szt Witbier "Browar Domowy RAV" – 1 szt Pils "hophead" – 3 sztBitter "Browar Boguchmiel" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petee Opublikowano 30 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2017 (edytowane) California Lager "Browar Kazamat"Piwo jak na styl trochę mętne, piana niska, ale za to bardzo kremowa i drobnopęcherzykowa. Wysycenie niskie, mi pasuje. Kolega nie podał receptury, ale od razu czuję Citrę. Poza tym w smaku i zapachu ubogo w chmiele amerykańskie, więc brakuje tej "Californii". Natomiast lagerowy charakter jest - lekka kwaskowatość. Goryczka bardziej jak w pilsie, mocno zaakcentowana i zostaje na języku, trochę mało przyjemna. Daję tak 5/10 Edytowane 3 Lutego 2017 przez Petee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal9890 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Kolejna degustacja tym razem browar ŁW piwo świąteczne z chili Barwa: czarna, nieprzejrzysta, klarowne Aromat: słodowy, lekko czekoladowy, papryczkowy Piana: bardzo ładna, drobnopecherzykowa, długo się utrzymuje Smak: Lekko palony, bardzo ostry, ostra papryka dominuje wszystko wręcz ciężko się pije. Moim zdaniem bardzo przesadzona ta papryczka. Poza ostrością myślę że wszystko jak najbardziej na plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Wczoraj zadebiutował w depozycie browar "Corny Pies". Uścisk łapy dla dostojnego patrona browaru. Aktualizacja depozytu: PIPA single hop Junga "Browar Corny Pies" – 1 szt AIPA "Browar Corny Pies" – 1 szt Imperialny Stout 21 Blg "Browar Corny Pies" – 1 szt Coco Outmeal Stout 16 Blg "Browar Corny Pies" – 1 szt NZ APA 1 (Rakau) "Browar Dwie Twarze" – 2 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt British Red Ale "Browar Kazamata" – 1 szt Pils "hophead" – 3 sztBitter "Browar Boguchmiel" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twawrzyniak Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 British red ale "kazamat" Ładna drobna piana, trochę mniej cukru do refermentacji, jak dłużej postoi będzie kipieć. Dobry kolor i smak, jakich drożdży użyłeś? Dałeś słodu pszenicznego? Generalnie fajne sesyjne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 (edytowane) Chyba po raz pierwszy w depozycie pojawiło się piwo z chmielem z własnej uprawy. Wszystko za sprawą "Wildeckiego Browaru Domowego", który nas wczoraj odwiedził. Aktualizacja depozytu: Polskie Pale Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt PIPA single hop Junga "Browar Corny Pies" – 1 szt AIPA "Browar Corny Pies" – 1 szt Imperialny Stout 21 Blg "Browar Corny Pies" – 1 szt Coco Outmeal Stout 16 Blg "Browar Corny Pies" – 1 szt NZ APA 1 (Rakau) "Browar Dwie Twarze" – 2 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt Pils "hophead" – 3 sztBitter "Browar Boguchmiel" – 1 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt p.s. Tym razem recenzja piwa pojawiła się wcześniej niż aktualizacja depozytu Edytowane 4 Lutego 2017 przez bebeef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petee Opublikowano 3 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Browar "Nuta" - KolschPiwo bardzo klarowne, pierwszy raz widzę takie domowe. Piana drobna, mała, ale pozostaje ładny lacing. Piwo jest idealnie nagazowane, pije się niesamowicie szybko. Goryczka niska, na koncernowym poziomie Lekko estrowe, czuć przy piciu jakieś owoce. Godny reprezentant stylu, ale chyba zbyt wysoka temp. fermentacji. Szybko znikło ze szkła 8/10. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Po wczorajszej wizycie "Browaru Domowego Garaż" oraz "Browaru NS" nastąpiła wymiana 25% depozytu. Aktualizacja: IPA Junga "Browar NS" – 2 szt Rauchbock "Browar Domowy Garaż" – 1 szt IRA "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Mild "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Polskie Pale Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt PIPA single hop Junga "Browar Corny Pies" – 1 szt AIPA "Browar Corny Pies" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt Pils "hophead" – 3 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Po długim czasie przywiozłem swoje piwka do depozytu i zabrałem coś do degustacji. Na pierwszy ogień w sobotnie popołudnie poszedł PILS z browaru 'hophead'. Na początek, piwo jest nieco przegazowane, daje się nalać ok 20% zawartości szkła, reszta to piana. Przez przegazowanie piana szybko się dziurawi, ale zostaje ładnie na szkle i cienką warstwą na powierzchni do samego końca. Jasne, dość klarowne. W aromacie delikatne. Przede wszystkim chmiel, w tle delikatne słody. Im później, tym bardziej słodkawy i słodowy. Gdybym był lepszym sensorykiem wiedziałbym, czy czuję minimalny diacetyl, a że nie jestem, to napiszę, że najbliższe skojarzenie to Pilzner Urquell z beczki. Średnia pełnia. W smaku przyjemna goryczka. Widocznie zaznaczona, nie przegięta, ale na poziomie niespotykanym w 'pilsach' regionalnych czy koncernowych. Do mojego ulubionego pilsa z Widawy troszkę brakuje, ale kierunek jak najbardziej poprawny! Wypite ze dużym smakiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Kolejne do degustacji to Polskie Pale Ale z Wildeckiego Browaru Domowego. Opalizujące, złotawo-bursztynowe. Piana na 2 palce, drobna, gęsta w koloze złamanej bieli. Znika do krążka pozostającego jednak do końca picia.W zapachu mam zagwozdkę... nie wiem, czy to ten chmiel z domowej uprawy, czy jakiś produkt fermentacji. Najbliższe skojarzenie mam ze zmywaczem do paznokci lub którąś z moich prób belgijskich. Chyba młody dubelek pachniał mi podobnie. Dość pełne, podbudowa słodowa wyraźna. Goryczka delikatna, ale wyczuwalna na tyle, że jej nie brakuje. Ponieważ opis aromatu może sprawiać wrażenie, że piwo nie będzie przyjemne do picia - od razu wyjaśniam, że nie mieszam szkłem i nie wwąchuję się w niuanse aromatu przy każdym łyku, więc wypiłem piwo ze smakiem i z nieukrywaną przyjemnością. Ponieważ liczba warek podanych na etykiecie (268) sugeruje baaaaaaaaardzo doświadczonego piwowara, chętnie poznam Jego opinię o tym piwie. Szczególnie o aromacie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wKar Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 Trzecie piwo z depozytu to AIPA z browaru Corny Pies. Barwa złota, opalizujące, piana drobna, na 2 palce, biała. Wygląda smakowicie. Aromat typowo chmielowy. Zero słodów na początku, sam chmiel. Może nie jakoś super intensywny, ale bardzo przyjemny. Charakter mosaica ewidentny. Średnio pełne, chociaż mam wrażenie, że bardziej w stronę wytrawnego. Przyjemna goryczka. Konkretnie wyczuwalna, ale nie przesadzona. Pozostaje przez dłuższą chwilę po przełknięciu, co niektórzy nazwaliby delikatnym zaleganiem, ale ja tego właśnie oczekuję po dobrze nachmielonej ajpie. Bardzo przyjemne piwo. Pod koniec bardziej wyczuwalna część słodowa, choć w sumie, piwo mocno po stronie chmielowej. I taka powinna być AIPA. Bardzo przyjemne piwo. PS. Ktoś mi podpowie dlaczego obraca mi zdjęcia o 90 st.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Aktualizacja depozytu po sobotniej "wizytacji" Browaru Imago: Stout "Browar Imago" – 1 szt Norweski Kveik "Browar Imago" – 1 szt IPA Junga "Browar NS" – 2 szt Rauchbock "Browar Domowy Garaż" – 1 szt IRA "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Mild "Browar Domowy Garaż" – 1 szt PIPA single hop Junga "Browar Corny Pies" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Irish Red Ale "Wildecki Browar Domowy" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt Pils "hophead" – 2 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Aktualizacja depozytu po wczorajszej wizycie browarów "NUTA" oraz "Bromaniack": Porter Bałtycki "Bromaniack" – 1 szt Imperial Stout "Bromaniack" – 1 szt Session IPA "Browar NUTA" – 1 szt NZ Black IPA "Browar NUTA" – 1 szt West Coast IPA "Browar NUTA" – 1 szt Raspberry Wheat Ale "Browar NUTA" – 1 szt Stout "Browar Imago" – 1 szt IRA "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Mild "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt Pils "hophead" – 2 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal9890 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Kolejna degustacja, tym razem Witbier z "Browar Domowy RAV". Z tego względu, że posiadam kieliszki do piwa o pojemności około 400ml nalewam butelkę na dwa razy. Na początku wlało mi się mega klarowne: - kolor: jasny, słomkowy, bardzo klarowne - aromat: owocowy, świeży, rześki, - smak: cytrusowy, wytrawny, - piana średniopęcherzykowa (nie wiem czy tak się mówi) , szybko znika, - wysycenie dość mocne. Później dolałem resztę i sporo się zmieniło. Piwo stało się mętne od drożdży, już nie było takie wytrawne. Stało się bardzo gładkie, pijalne. Zdecydowanie lepsze z niewielką ilością drożdży. Po wypiciu chciało się jeszcze . Bardzo mi smakowało. Pozdrawiam piwowara . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 22 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2017 (edytowane) Aktualizacja depozytu po wizycie browaru "Gentletrout brewing": West Coast IPA "Browar Gentletrout brewing"– 1 szt Porter Bałtycki "Bromaniack" – 1 szt Session IPA "Browar NUTA" – 1 szt NZ Black IPA "Browar NUTA" – 1 szt West Coast IPA "Browar NUTA" – 1 szt Raspberry Wheat Ale "Browar NUTA" – 1 szt Stout "Browar Imago" – 1 szt IRA "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Mild "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Witbier "Browar Kazamata" – 1 szt Pils "hophead" – 2 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Edytowane 22 Lutego 2017 przez bebeef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Aktualizacja depozytu po dzisiejszej wizycie browaru "Abstract Brew": American IPA "Abstract Brew" – 2 szt West Coast IPA – 1 szt Porter Bałtycki "Bromaniack" – 1 szt NZ Black IPA "Browar NUTA" – 1 szt West Coast IPA "Browar NUTA" – 1 szt Stout "Browar Imago" – 1 szt IRA "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Mild "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Witbier "Browar Kazamat" – 1 szt Pils "hophead" – 2 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 (edytowane) Dzisiaj odwiedził nas Ojciec Założyciel i dokonał wymiany piw. Dziękujemy za American Wheat – degustacja podczas obiadu Aktualizacja depozytu: American Wheat "hophead" – 1 szt Extra Special Bitter "hophead" – 1 szt Quadrupel "hophead" – 1 szt West Coast IPA " Browar Gentletrout brewing"– 1 szt American IPA "Abstract Brew" – 1 szt West Coast IPA "Browar NUTA" – 1 szt Stout "Browar Imago" – 1 szt IRA "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Mild "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Witbier "Browar Kazamat" – 1 szt Pils "hophead" – 2 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Edytowane 7 Marca 2017 przez bebeef Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwowin.online Opublikowano 7 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Dzisiaj do depozytu zajrzał patron browaru "Corny Pies" wraz ze swoim panem-piwowarem Aktualizacja: Cherry stout 15Blg "Corny Pies" – 1 szt Junga pale ale 14Blg "Corny Pies" – 1 szt American Wheat "hophead" – 1 szt Extra Special Bitter "hophead" – 1 szt West Coast IPA "Browar Gentletrout brewing"– 1 szt American IPA "Abstract Brew" – 1 szt West Coast IPA "Browar NUTA" – 1 szt IRA "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Mild "Browar Domowy Garaż" – 1 szt Pszeniczne "Browar Rafikiusz" – 1 szt Weizenbock "Abstract Brew" – 1 szt Hefeweizen "Abstract Brew " - 1 szt Schwarzbier "hophead" – 1 szt Belgian Pale Ale "hophead" – 1 szt Witbier "Browar Kazamat" – 1 szt Pils "hophead" – 2 szt Jasne wędzone "hophead" – 2 szt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hophead Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Bardzo dawno mnie tu nie było. Nadrabiam zaległości degustując trzy piwa z depozytu. Liczę na rewanż, gdyż w depozycie można znaleźć nie małą kolekcję moich piw .Na pierwszy ogień piwo American IPA z browaru "Abstract Brew".Piana: Średnio pęcherzykowa. Dosyć długo utrzymuje się w szkle.Kolor: Ciemnozłoty. Lekko opalizujący.Aromat: Winogrono, winogrono i owocowo. Dosyć słodki aromat. Lekko wyczuwalny alkohol. Generalnie rzecz biorąc czuć, że zbliża się wiosna.Smak: W smaku dosyć słodko, czuć dodatek słodu karmelowego. Wyczułem także nuty kwiatowe, fajnie komponują się z owocami.Ocena: Piwo bardzo przyjemne w odbiorze. Nieco przegazowane, były problemy z nalaniem do szkła. Goryczka bardzo przyjemna, dobrze zaznaczona. Kolejnym degustowanym piwem był Porter Bałtycki z browaru "Bromaniack". Piana: Drobnopęcherzykowa bardzo kremowa. Kolor: Czarne, nieprzejrzyste. Aromat: Delikatnie wyczuwalny alkohol. Świetny aromat dobrej jakości czekolady, kakao. Smak: W smaku dominuje czekolada. Struktura piwa bardzo delikatna, konsystencja oleista. Alkohol bardzo przyjemnie rozgrzewa, nie przeszkadza. Ocena: Fajny porter ale osobiście brakuje mi paloności. Smak jest dla mnie za delikatny, bardzo łagodny. Ostatnim, trzecim degustowanym piwem było NZ Black IPA z "Browar NUTA". Piana: Średnio pęcherzykowa. Beżowa. Długo się utrzymuje i pięknie oblepia szkło. Świetna piana.Barwa: Czarne, nieprzejrzyste.Aromat: W zapachu bardzo czekoladowo, wyraźnie czuć aromaty ciemnych słodów. Wręcz przykrywają aromaty chmielu. Dopiero po ogrzaniu czuć trochę wyraźniej aromat chmielowy.Smak: No i w smaku to samo co w aromacie. Głównie czekoladowo i palono. Goryczka średnia. Naprawdę trudno wyczuć jakiś smak chmielu nowozelandzkiego.Wysycenie średnie. Ocena: Przy degustacji w ciemno nie powiedziałbym, że to nowozelandzka Black IPA. To piwo bardziej przypomina Stouta z dodatkiem nowozelandzkiego chmielu.A więc bardzo przyjemny czekoladowy NZ Stout . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi