guma44 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Hej, Ostatnio na termometrze z Biowinu wyskoczył mi błąd LL.L . Wszystkie przyciski działają tylko, że temperatury nie mierzy. Wymieniłem baterię ale nie pomogło. Zna się ktoś? Ja myślę, że nadaje się niestety do kosza choć ma około pół roku . Goden 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zamerstary Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 To na gwarancje z tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Mieszkam za granicą, taniej mi kupić nowy niż wysyłać na gwarancję (jeżeli to coś wogle jakąkolwiek ma). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Może zamokl? Spróbuj go rozkręcić i może jak trochę wyschnie to zacznie działać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 O, to jest myśl. Możliwe, że zaparował. Spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Jak go rozkrecisz, to można wyciągnąć czujnik z tej metalowej rurki. Mozesz wtedy zobaczyć czy nie jest mokry, czy wtedy zaczyna działać itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Rozkręciłem. Czujnik niestety twardo siedzi w rurce i nie da się go wyciągnąć. Nie wiem czy nie jest zalany jakąś żywicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zamoczyłeś go w zacierze albo brzeczce i posklejały go cukry. Mam to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Raczej zaparował jeżeli już. Zobaczę jak go złożę. Udało Ci się to naprawić? W sensie "umyć", wysuszyć itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buber Opublikowano 26 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Kilka razy dochodził sam do siebie, ostatnio już niestety nie. Nie rozbierałem go jeszcze, ale spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Złożyłem go dziś i to samo. Udało mi się jeszcze w międzyczasie wyjąć sądę i sprawdzić. Nic to niestety nie poprawiło. Fajny był ale idzie do śmieci . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 A nie kleił się, nie było w środku brzeczki? Bo gdyby była to mógłbyś próbować go umyć i wysuszyć, skoro i tak idzie do śmieci to mu już nie zaszkodzi. Ewentualnie włącz go i spróbuj poruszać kabelkami, może gdzieś coś nie styka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Nic nie było. Tak jak mówiłem, używałem go sporadycznie do mierzenia temperatury próbki z kotła nic szczególnego - nawet nie był cały pręt zanurzony. W środku czysto, nic się nie klei. Nie mniej jednak skusiłeś mnie. Umyłem gada pod bierzącą wodą. Gorzej być i tak nie może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Myje się w wodzie destylowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Za późno, jak dalej nie będzie działał to go walnę destylowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Lepiej przed włączeniem, przepłucz go w destylce, kranówa ma dużo minerałów i może gdzieś załapać zwarcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 No dobra, zrobione. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guma44 Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Update. Niestety nic nie podziałało - w destylacie też. Nie próbowałem wody święconej ale chyba też by nic nie dała . Poszło już do kosza. Dzięki za pomoc i dyskusję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi