TurTle Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Jako że do tej pory nie uczyniłem tego oficjalnie, chciałem się przywitać i przedstawić. Na imię mam Adam, piwowarzeniem zainteresowałem się w zasadzie przez przypadek. Parę lat temu dostałem na urodziny puszkę Coopersa. Już nawet nie pamiętam, co to dokładnie było. Ale uwarzyłem, nawet dało się wypić. Mimo, że nie miałem zupełnie sprzętu, fermentowałem w balonie 15-litrowym (oczywiście z dodatkiem cukru) a rozlałem do 2-litrowych petów po pepsi. Drugie piwo, też z puszki, robiłem już w allegrowym zestawie startowym (z plastikowymi butelkami 0,9 l). Jakoś po tych traumatycznych przeżyciach trafiłem (prawdopodobnie za sprawą piwowarów powiązanych z forum wędlin domowych) na to zacne Forum Poczytawszy i dokształciwszy się stwierdziłem, że pora coś zatrzeć. Co też, w miarę skromnych możliwości czasowych, czynię. Po IRA i dwóch pszenicach w najbliższych planach mam Witbiera, Koelscha, Saisona, Belgian Pale Ale i jeszcze raz IRA (bo dobre było), może jeszcze ESB. Oprócz piwa zajmuje mnie jeszcze wędliniarzenie (chociaż ciągle jeszcze nie skończyłem wędzarni), wspinaczka ściankowa i narty. Ale przede wszystkim rodzina, która nie zostawia za dużo wolnego czasu na resztę zajęć No dobra, żeby nie zanudzać, to chyba tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witaj czytaj i zacieraj Ja oczywiscie czytam dalej,no i zacieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 No to bierz się za warzenie bo wędlinki trzeba popić dobrym piwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek73 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witaj i zacieraj to naprawdę proste też jestem na forum wędliny domowe a na robienie piwka nakierowała me żona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 25 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 Witam i powodzenia życzę na obu frontach- piwnym i wędliniarskim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 I ja witam. Fajnie że połączysz jedno z drugim-ful wypas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Cześć TurTle witaj na forum fajnie że warzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam i ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara6 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Witam jak to określiłeś na tym zacnym forum pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi